fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Ні Байден, ні Трамп не готові запросити Україну у НАТО – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що обидва кандидати на посаду президента США не підтримують членство України в НАТО.
Про це він розповів у інтерв’ю Philadelphia Inquirer.
“Білий дім не готовий дати запрошення Україні на вступ у НАТО. Вони говорять про це відкрито. Про це говорить президент Байден”, — сказав Зеленський.
Зазначається, що колишній президент США та кандидат від республіканців на майбутніх виборах Дональд Трамп вважає, що розмови про можливий вступ України до НАТО нібито змусили Росію розпочати війну.
“Ми з вами чуємо обидві думки двох партій. І це говорить про те, що всі не бачать сьогодні Україну в НАТО. На жаль”, – додав український президент.
Зеленський зауважив, що членство України в НАТО — це також безпека і для Росії.
“Війна закінчиться. Не всі люди, які втратили близьких, рідних, дітей отримають сатисфакцію, на жаль. І тому буде бажання помсти, на яку ці люди мають право. Треба, щоб була справедливість, а вона полягає у безпековому союзі, в НАТО”, – підсумував президент.
Як відомо, вночі проти 28 червня в США відбулися дебати між чинним президентом Джо Байденом і його суперником на президентських виборах Дональдом Трампом.
До слова, під час дебатів з чинним Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом кандидат на цю посаду Дональд Трамп заявив, що його опонент “веде США до третьої світової війни”.
Нагадаємо, під час дебатів з Джо Байденом 27 червня Дональд Трамп назвав неприйнятною для США “мирну” пропозицію Путіна щодо України. Водночас він не відповів чітко, чи погодиться, щоб Росія зберегла окуповані частини України, якщо це покладе край війні. За словами Трампа, “Росія забрала багато земель за Обами та Байдена”, а за нього – ні.
Окрім того, Трамп заявив, що його опонент “веде США до третьої світової війни”. Він також висловив думку про те, що через “погану позицію” Байдена “Україна не виграє війну”.
Зазначимо, після дебатів між президентом-демократом Джо Байденом та кандидатом-республіканцем Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Ні Байден, ні Трамп не готові запросити Україну у НАТО – Зеленський appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією