fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Нічия в основний час та перемога у додатковий: Англія обіграла Словаччину та пройшла в 1/4 фіналу Євро-2024

У неділю, 30 червня, о 19:00 розпочався поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату Європи, у якому зустрілись збірні Англії та Словаччини. Перемогу у матчі здобула збірна Англії з рахунком 2-1. Таким чином англійці пройшли до 1/4 фіналу турніру де зустрінуться зі збірною Швейцарії.
Стартові склади команд
Головним арбітром матчу виступив Халіл Мелер з Туреччини.
Склад збірної Англії:

Пікфорд,
Волкер,
Стоунз,
Гехі,
Тріп’єр,
Майну,
Райс,
Беллінгем,
Фоден,
Сака,
Кейн.

У Запасі залишись: Рамсдейл, Хендерсон, Шоу, Александер-Арнолд, Конса, Данк, Галлахер, Тоуні, Гордон, Воткінс, Боуен, Езе, Гомес, Палмер, Вортон
Склад збірної Словаччини:

Дубравка,
Пекарік,
Вавро,
Шкріньяр,
Ганцко,
Куцька,
Лоботка,
Дуда,
Шранц,
Стрілець,
Гараслін.

Запас: Родак, Равас, Оберт, Ріго, Дьомбер, Суслов, Боженик, Тупта, Бенеш, Грошовскі, де Марко, Дюриш, Беро, Зауер, Коша.
Перший тайм
Англія почала з контролю м’яча, однак словаки намагались перехопити ініціативу та атакувати з перших хвилин, так вже на 3 хвилині Гехі збив Штранца, зірвавши атаку словаків, за що отримав жовту картку.
Згодом, на 7 хвилині, Майну грубо зіграв проти Дуди, чим також заслужив жовту картку, показуючи що англійці не збираються віддавати перемогу та будуть грати жорстко.
На 12 хвилині відбувся перший небезпечний момент, коли Гараслін увірвався до штрафного Англії, однак його удар заблокував Гехі.
Вже на 13 хвилині словак Куцка отримав жовту картку за грубу гру на половині поля Англії, а на 17 хвилині Беллінгем грубо зіграв проти Гарасліна, чим також награв на жовту картку.
На 23 хвилині англійці створили гостру атаку, однак вона завершилася невлучним ударом Кейна головою.
На 21 хвилині зустрічі словак Стрелец вивів на побачення з голкіпером Штранца, який влучно пробив повз Пікфорда. Рахунок став 1-0 на користь збірної Словаччини.
Фото: Reuters
Другу половину першого тайму англійці іноді намагались атакувати, однак здебільшого зупинялись на контролі м’яча. Так на 41 хвилині словак Шкріньяр зіграв грубо та отримав жовту карту. На цьому й завершився перший тайм зустрічі.
Фото: Reuters
Другий тайм
З 45 хвилини зустрічі гра проходила у центрі поля, однак англійці почали активно тиснути словаків.
На 50 хвилині Англія могла зрівняти рахунок, Тріп’єр увійшов у вільну зону у лівому куті штрафного і прострілив на Фодена, який відправив м’яч у ворота, на жаль після перевірки епізоду ВАР арбітр зафіксував офсайд у Фодена.
Фото: Reuters
Збірна Англії намагалась швидко оговтатись від невдалого взяття воріт та продовжила нав’язувати словакам свою гру.
Видовищний момент видався на 55 хвилині від словаків, коли Стрелец із центру поля ледь не підловив Пікфорда, який далеко вийшов з воріт.
Фото: Reuters
Після цього англійці продовжили контролювати м’яч та намагаючись інколи влаштовувати швидкі атаки на ворота Дубравка.
На 62 хвилині матчу відбулись перші заміни у Словаччини У Словаччини: замість Гарасліна та Стрелеца вийшли Суслов і Боженик.
На 66 хвилині в Англії замість Тріп’єра вийшов Палмер.
Англійці у другій половині другого тайму продовжували атакувати Словаччину та намагатись вирівняти рахунок коштом швидких передач та стандартів.
На 74 хвилині сталось зіткнення та словацький нападник опинився на газоні, йому почали надавати медичну допомогу.
Фото: Reuter
На 78 хвилині стався черговий небезпечний момент Фоден зі штрафного навісив на голову Кейну, який від лінії воротарського не влучив у ворота.
Фото: Reuters
На 81 хвилині англійці знову майже оформили взяття воріт, коли Райс з-за меж штрафного влучив у стійку, а Кейн з добивання пробив невлучно.
На 82 хвилині Словаччина провела ще серію замін: замість Дуди та Куцки вийшли Бенеш і Беро.
На 84 англійці відповіли заміною Майна на Езе.
Під кінець основного часу англійці майже не виходили з половини поля словаків та усіма силами намагались зрівняти рахунок, щоб хоча б у додатковий час спробувати вийти уперед у цій зустрічі.
На 90 хвилині зустрічі, головний арбітр через часті затримки у другому таймі додав до основного часу ще шість хвилин.
Словаччина вирішила ще відтягнути час та зробила заміну: замість Шранца вийшов Дьомбер, англійці також замінили Фодена на Тоуні.
На 95 хвилині матчу після вкидання ауту до штрафного словаків Гехі зробив скидання головою і Беллінгем у падінні через себе відправив м’яч у ворота. Англійці зрівняли рахунок та він став 1-1.
Фото: Reuters
Так в основний час Англія та Словаччина зіграли з рахунком 1-1, що означає, що команди повернуться на полу у додатковий час, де вирішиться хто з них пройде в 1/4 фіналу турніру, а хто покине його.
Додатковий час
Одразу на початку додаткового часу на 91 хвилині Англія виривається уперед із рахунком 2-1. Після навісу з кутового Дубравка кулаками вибив м’яч, Езе пробив злету, Тоуні зробив скидання головою і Кейн відправив м’яч у ворота.
Фото: Reuters
Перший додатковий тайм закінчився на користь англійців, вже у другому додатковому таймі словаки почали атакувати, щоб спробувати вирвати нічию та дійти до серії пенальті.
Англійці під кінець додаткового тайму почали ще сильніше відтісняти словаків, через що збірна Словаччини вимушена була грати жорстко за що отримала ще дві жовті картки.
Словаки декілька разів намагались швидкими контратаками зрівняти рахунок, але вони закінчувались невдало.
Так з рахунком 2-1 на користь збірної Англії закінчилась ця зустрів. 
Таким чином, Англія проходить в 1/4 фіналу Євро-2024 і зустрінеться вона зі збірною Швейцарії, а  сам матч відбудеться 6 липня о 19:00.
Перемога для Англії вже стала шостою за результатами зустрічей збірних. Адже зі Словаччиною вони зустрічались шість разів, п’ять з них англійці виграли, а шоста гра закінчилась нічиєю, так остання зустріч цих збірних відбулась на Чемпіонаті світу у 2018 році.

Іспанія – Грузія: де дивитись матч 1/8 фіналу Євро-2024

Також, стало відомо де дивитись матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу, в якому зустрінуться збірні Англії та Словаччини. Зустріч розпочнеться о 19:00 за київським часом на стадіоні “Фелтінс-Арена” у Гельзенкірхені.
Раніше, у матеріалі “Прямого” повідомлялось про прогноз та анонс матчу 1/8 фіналу Євро-2024 між Англією та Словаччиною.
Раніше повідомлялось, що 30 червня, відбудеться один з найочікуваніших матчів 1/8 фіналу Євро-2024, в якому зустрінуться збірні Іспанії та Грузії, який розпочнеться на “Кельн Штадіон” у Кельні о 22:00 за київським часом.
Нагадаємо, що у другому матчі 1/8 фіналу Євро-2024 господар чемпіонату — збірна Німеччини здолала Данію з рахунком 2:0 та вийшла до чвертьфіналу. На жаль, данці, які не виграли на турнірі жодного матчу (три гри та три нічиї у груповому турнірі), не змогли скласти конкуренцію німцям. Рахунок міг бути й розгромним, якби не воротар Данії Каспер Шмайхель.
До слова, 26 червня, завершилися матчі групового турніру Євро-2024 та визначилися учасники 1/8 фіналу. На жаль, серед них не опинилася збірна України, яка першою в історії Євро не змогла пройти далі з 4 очками. Іншу історію у групі F написала збірна Грузії, яка на куражі переграла збірну Португалії. Грузини вперше не лише пробилися на Євро, але й вийшли до стадії плей-офф.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Нічия в основний час та перемога у додатковий: Англія обіграла Словаччину та пройшла в 1/4 фіналу Євро-2024 appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією