fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

У Раді схвалили підвищення акцизів на пальне: коли і як зростуть ціни на АЗС

Сьогодні, 4 липня, комітет Верховної Ради схвалив до другого читання законопроєкт про підвищення акцизів на пальне №11256-2.
Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.
“По факту залишили версію, яка була у Уряду до першого читання. Так повернули підвищення оподаткування акцизів на скраплений газ (тільки з 2028-го не 277 євро, а на 250 євро зупиняється)”, – написав він.

Як зазначив Железняк, очікується, закон набуде чинності з 1 вересня 2024, відповідно зростуть й ціни на АЗС для споживачів.
Як очікується, цього року ціни можуть зрости орієнтовно на 1,5-2 гривні за літр: бензин — до 57,42 гривні за літр, а дизельне пальне — до 55,58 гривні за літр.

У 2024 році ціна на пальне зросте від 3% до 22%: подорожчають також усі українські товари

До 2028 року, порівняно з нинішніми цінами, очікується таке здорожчання пального: бензин на 7,3 гривні за літр, дизель на 9,2 гривні за літр, автогаз на 1 гривню за літр.
За словами народної депутатки від “Європейської Солідарності” Ніни Южаніної, рішення уряду про підвищення акцизів на пальне є неприпустимим, оскільки воно призведе до кумулятивного негативного ефекту для економіки та рівня життя людей.
Крім того, лідер “Європейської Солідарності”, п’ятий президент України Петро Порошенко закликав владу скасувати заплановане підвищення акцизів на бензин та дизпальне, оскільки це стане ударом і по кишенях українців, і по залежних від пального виробникам – насамперед аграріям.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post У Раді схвалили підвищення акцизів на пальне: коли і як зростуть ціни на АЗС appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією