fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Власноруч підпалив електропідстанції Одещині: СБУ затримали диверсанта, який працював на російські спецслужби

Служба безпеки затримала ворожого диверсанта, який підпалював стратегічні енергооб’єкти на Одещині. Ним виявився громадянин сусідньої європейської країни, який проживав в Україні та працював на ФСБ.
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
За даним слідства, в середині квітня цього року він вилив 5 каністр з бензином на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій, чим спровокував там пожежі. Тоді відбулось загоряння силових трансформаторів, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону.
У такий спосіб ворог намагався знеструмити сотні житлових будинків, лікарень, теплогенеруючих підприємств, гідроспоруд та об’єктів газопостачання.
Зазначається, що організатором диверсії є кримінальник із сусідньої країни Східної Європи. У злочинному світі він має статус “смотрящого” у двох прикордонних містах поблизу України. Він був завербований ФСБ і навесні цього року отримав завдання щодо вчинення серії підпалів на Одещині. Для цього залучив свого спільника, який мав посвідку на проживання в Україні.
За наявними даними, після вчинення злочину виконавець сподівався приховано виїхати за кордон. Втім, СБУ встановила його місцеперебування і затримала на місцевій автотрасі. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за диверсію, вчинена в умовах воєнного стану.
Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Також планується повідомити про заочну підозру організатору диверсії та оголосити його у міжнародний розшук.
До слова, Служба безпеки затримала агента воєнної розвідки РФ, який відстежував пункти дислокації українських військ, що обороняють Красногорівку на Донеччині. Найбільше ворога цікавили координати бойових позицій артилерії та підрозділів безпілотних систем ЗСУ, які тримають під вогневим контролем штурмові групи окупантів.
Відомо, що служба безпеки зірвала нову спробу ФСБ отримати актуальну інформацію про підрозділи українських військ на Одещині. Найбільше ворога цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій, які обороняють морську акваторію та узбережжя південного регіону.
Раніше, служба безпеки запобігла новим спробам РФ створити власну агентурну мережу у центральних регіонах України. У результаті комплексних заходів у Вінниці затримано рецидивіста, який працював на російську приватну військову компанію “Вагнер”.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Власноруч підпалив електропідстанції Одещині: СБУ затримали диверсанта, який працював на російські спецслужби appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією