fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Німеччина приєднається до закупівлі 800 тисяч снарядів для України

Underground military storage of 155mm artillery gun shells - 3D rendering

Німеччина долучиться до ініціативи президента Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України за межами Європейського Союзу.
Про це, як повідомляє Укрінформ, заявив речник німецького уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу 6 березня,
За його словами німецький уряд з цього питання проводить “дуже інтенсивні” переговори з урядом Чехії вже певний час – йдеться про артилерійські боєприпаси 155-мм калібру.

“Снарядний голод”: Україна закликала Євросоюз пришвидшити надання боєприпасів для ЗСУ

“Для цього буде виділено тризначну суму в мільйонах євро, що ми підтримаємо”, – сказав Гебештрайт, уточнивши, що наразі це не фіналізовано, але рішення очікується найближчим часом.
Він схарактеризував чеську ініціатив як “дуже добру”, яка уможливлює закупівлю снарядів за межами ЄС за допомогою “фінансових засобів, які будуть узгоджені на двосторонній основі”.
Як повідомлялось, президент Чеської Республіки Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив про те, що знайшов близько 800 тисяч боєприпасів (500 тисяч – стандартів НАТО та 300 тисяч – радянських) у третіх країнах, які країни ЄС могли б закупити для України.
До  ініціативи з закупівлі снарядів  приєднались вже 15 держав.
Як повідомив президент України Володимир Зеленський, з обіцяного Євросоюзом одного мільйона боєприпасів Україна наразі отримала лише 30%.
Тим часом єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган оголосив, що з 2025 року Європейський Союз зможе виробляти для України два мільйони артилерійських снарядів щорічно.

Поділитися цією публікацією