fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

“За економіку – двійка, за оборону – двійка”: Порошенко розкритикував проєкт Держбюджету-2025

Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради жорстко розкритикував проєкт Державного бюджету на 2025 рік, який сьогодні уряд представив у парламенті.
П’ятий Президент також обурився, що представлення головного фінансового документа воюючої країни відбувається у порожній залі, бо депутати монобільшості проігнорували засідання парламенту.

“Не вірте, коли вам скажуть, що Верховна Рада зараз дуже напружено працює для розгляду презентації бюджету. Зала порожня, а представників “Європейської Солідарності” зараз на 25% більше, ніж представників “Слуг народу”. Тому що все вирішено не в стінах Верховної Ради”, – сказав Порошенко.

Бюджетні викрутаси часів Януковича

“Я сьогодні вранці приїхав з фронту і дуже поспішав. Вчора весь день передавав на 30 мільйонів гривень своїх коштів FPV-дрони, РЕБ, Мавіки. А чому я це передавав? Тому що на фронті їх немає, їх – нуль. І ті, хто абсолютно безглуздо розпорядився грошима платників податків, грошима місцевих бюджетів і не забезпечив військо – виявляється, наступного року їм знову передають, нехай далі крадуть”, – обурився Петро Порошенко.
Він зазначив, що у презентації Держбюджету-2025 на Дорожній фонд виділяють 43,2 млрд грн. “Але це не все. Бо тут ще є відсотки по кредитам, коли раніше фінансували Дорожній фонд, а сьогодні з кишень платників податків вихоплюють і далі фінансують”, – зауважив Порошенко.
“І не тільки з коштів платників податків, а ще й з коштів воїнів. Бо військовий ПДФО знову перерозподіляють туди, де крадуть. Замість того, щоб виконати нашу вимогу. Пане міністр, прошу це врахувати і зарахувати ПДФО там, де військові платять, на рахунок бригад. Вони швидше, ефективніше і без корупції закуплять на ці гроші”, – звернувся Порошенко до очільника Міністерства фінансів.
“Знайдіть мужність і поверніть цей ганебний документ уряду. Уряду за економіку – двійка, за політику – двійка, за оборону – двійка. В такому вигляді цей бюджет приймати не можна”, – резюмував Петро Порошенко.
Як повідомлялося, 13 вересня уряд затвердив проєкт державного бюджету України на 2025 рік, а наступного дня – подав його до Верховної Ради.
У 2025 році уряд очікує, що ВВП України зросте на 2,7% (у 2024 році очікується зростання на 3,5%). Інфляція у 2025 році становитиме 9,5% (7,9% цьогоріч), а середня зарплата зросте з 20581 грн до 24389 грн на місяць. При цьому безробіття скоротиться з 18,2% до 17,7%.
Тим часом Петро Порошенко закликав при ухваленні Держбюджету скоротити всі нецільові витрати, а кошти спрямувати на забезпечення Сил оборони, адже у такому вигляді, як пропонує уряд, бюджет приймати не можна.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post “За економіку – двійка, за оборону – двійка”: Порошенко розкритикував проєкт Держбюджету-2025 appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією