fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Бойко: Україна має подбати про своїх біженців, а лише потім втручатися у справи інших країн

Фото - сайт ОПЗЖ

Україна, в першу чергу, повинна допомагати своїм громадянам, які вимушені були покинути свої будинки через збройний конфлікт на Донбасі. Про це наголосив Співголова ОПЗЖ,  Юрій Бойко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«У нас власних біженців майже 1,5 мільйони. З 2014 року люди, які втратили все, 7 років живуть у найважчому стані у власній країні, отримуючи від держави 400-800 грн, і практично не маючи свого дому. З них 500 тисячам людей немає куди повертатися – житло зруйноване, вони живуть або в тимчасових містечках, або в бараках та гаражах. Це їм необхідно допомага в першу чергу», – наголосив Юрій Бойко.

Співголова ОП-ЗЖ запропонував українським політикам не займатися спекуляціями на зовнішніх проблемах та сутичках, а вирішувати внутрішні.

«Майже півтора мільйона тимчасово переміщених осіб, які втекли від війни, близько 700 тисяч наразі залишаються на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. У цих регіонах зберігається вкрай важка соціально-економічна ситуація. Наше завдання – насамперед надати допомогу їм, а не втручатися в міграційну кризу на Білорусько-Польському кордоні. Ми бачимо і розуміємо, що там відбувається, але цю кризу мають вирішувати Білорусь та Європа. Україна просто не в змозі зараз включатися у вирішення зовнішніх проблем. Нам повинні думати про своїх людей. Це наші громадяни, і ми зобов’язані про них піклуватися, ми зобов’язані їх захищати», – резюмував Юрій Бойко.

Поділитися цією публікацією