fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Допомагав нелегалам: на кордоні Польщі і Білорусі затримали громадянина РФ

На кордоні Польщі та Білорусі затримали громадянина Росії, який допомагав нелегальним мігрантам переправлятися на польську сторону. Усього польські прикордонники затримали кількох осіб за сприяння нелегалам, імена поки не розголошують.
Як повідомляється на сторінці Польської прикордонної служби у Twitter, протягом 9 листопада було зафіксовано 599 спроб незаконного перетину кордону. Затримано дев’ятеро осіб, троє за допомогу нелегалам. Проти 48 осіб було прийняте рішення про депортацію з території країни.

Wczoraj odnotowaliśmy 599 prób nielegalnego przekroczenia granicy Zatrzymanych zostało 9os.(5ob.LBN,3ob.IRQ,1ob.SYR). Wobec 48 osób zostały wydane postanowienia o opuszczeniu Polski. Za pomocnictwo zatrzymano 3os.(1ob.RUS, 1ob.SWE, 1ob.LTU).#TrzymamyStraz pic.twitter.com/e0YJYOmGEz
— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 10, 2021

Речник російського посольства у Варшаві Володимир Александров заявив, що Польща ще не попередила російську сторону про затримання громадянина РФ і має три дні аби це зробити відповідно до консульської конвенції між Росією та Польщею від 1992 року.

Польща стягнула до кордону з Білоруссю 13 тисяч військових

Раніше повідомлялося, що 9 листопада дві групи із декількох десятків мігрантів прорвали паркани на кордоні та потрапили до Польщі з Білорусі. Наразі усіх затримали. Цих людей зобов’язали покинути Польщу та відвезли їх до кордону.
Як відомо, речник польського уряду Петро Мюллер заявив, що країна розглядає можливість закриття кордону з Білоруссю через ситуацію з мігрантами. Білоруську сторону було повідомлено про це офіційними дипломатичними каналами, однак поки офіційний Мінськ на це не відреагував.
Мін тим, внаслідок загострення ситуації на польсько-білоруському кордоні президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду за участі прем’єр-міністра й очільників силових органів.

На польсько-білоруському кордоні перебуває до чотирьох тисяч мігрантів, чутно постріли

Так, 8 листопада, до кордону з Польщею вирушила величезна колона мігрантів з Білорусі. У Польщі вважають, що в такий спосіб самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається штурмувати кордон. Водночас білоруська сторона вкотре звинуватила Польщу в нібито витісненні нелегалів.
Після цього в Міністерстві оборони Польщі оголосили бойову готовність на кордоні з Білоруссю. Натепер там чергують понад 12 тисяч солдатів.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Допомагав нелегалам: на кордоні Польщі і Білорусі затримали громадянина РФ appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією