fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

«Укрексімбанк» відсудив майже 6 млрд гривень

Фото - fbc.ua

5 мільярдів 940 мільйонів гривень відсудив «Укрексімбанк» у компанії Агентство офісного будівництва, інформує телеканал «Перший Діловий».

Північний апеляційний суд підтвердив рішення про стягнення заборгованості з фірми. У 2007 році банк видав кредит компанії на спорудження двох будинків у Києві. Але АОС порушила свої кредитні зобов’язання, забезпечені іпотекою. У проекті було передбачено три будівлі висотою від 6 до 47 поверхів. Також комплекс мав містити: торгові приміщення, підземний паркінг на 935 машиномісць, фітнес-центр і конференц-зал. Підземні роботи за даним проектом почалися в четвертому кварталі 2007 року, завершення проекту було заплановано на третій квартал 2010 року.

30 березня 2010 року компанія KDD Group отримала попередню згоду «Укрексімбанку» на розширення кредитної лінії до двохсот пятдесяти мільйонів доларів. Ці кошти планувалося направити на фінансування будівництва офісного проекту Sky Towers. А вже 18 травня 2012 року KDD Group уклала угоду про продаж офісного центру Sky Towers і житлового комплексу Зазим’я за понад 202 мільйона доларів. Як вказують експерти, ще в 2016 році АОС фігурувало в матеріалах кримінального провадження за фактом привласнення коштів.

Поділитися цією публікацією