fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Справа Одарченка: скільки ще має втекти “слуг”-корупціонерів?

Джерело: Facebook-сторінка автора
Черговий нардеп від партії “слуга народу” Андрій Одарченко втік з країни після викриття у корупції.
21 листопада 2023 Одарченку було повідомлено про підозру у корупційному злочині повʼязаному зі схемами на фонді ліквідації. Тепер, коли справу почали слухати по суті в суді і йому було оголошено обвинувальний акт, Одарченко зник і на думку прокурора втік закордон через Закарпаття.
22 листопада 2023 Вищий антикорупційний суд обрав Одарченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внести заставу в розмірі 15 млн гривень, яку як не важко здогадатися він вніс, та навіть закордонний паспорт здав. Але повторюю, коли мова йде про топ-корупціонера, то їх вплив значно сильніший і випускати їх на волю – це просто підписати вирок, що реально притягнення до відповідальності не буде!
Показово, що Одарченко був делегований фракцією “слуга народу” до антикорупційного комітету парламенту, ну тут просто без коментарів…
Але давайте більше про цю втечу. У мене питання до “слуг народу” та владну верхівку в руках, якої вся правоохоронна система – а скільки ще має втекти ваших корупціонерів, щоб ви ну хоча б очільника прикордонної служби зняли? Скільки ще має втекти, щоб ви зрозуміли, що застава для топ-корупціонерів грає проти держави?
Власне це все породжує несправедливість і в цьому контексті вона бʼє найбільше по простому народу, який зневірюється і який дуже важко потім мотивувати на ту ж службу в армії якщо хочете, хоча насправді й на все решта, важко залишити мотивацію вірити у майбутнє цієї країни… мені дуже боляче про це все писати, але це сурова реальність.

“Хата на дядю” і паспорти для ФСБ: про що свідчать корупційні скандали у міграційній службі

Нагадаємо, у листопаді 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру нардепові від “Слуги народу” Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. Народний обранець пропонував хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 000 доларів.
Згодом голова “Слуги народу” Олена Шуляк заявила, що нардепа Одарченка виключили з партії, якого раніше на два місяці взяли під варту з правом внесення застави. Однак 24 листопада 2023 року за колишнього голову Держспецзв’язку Юрія Щиголя, народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка і забудовника Сергія Копистира внесли заставу – всі вони вийшли із СІЗО.
У вересні 2024 року з’явилася інформація про те, що народний депутат Андрій Одарченко міг залишити територію України. Прокурорка САП висловила припущення, що він втік через Закарпатську область. Саме туди Одарченко виїхав у перші дні повномасштабного вторгнення РФ.
19 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив народного депутата Андрія Одарченка у державний та міжнародний розшук. Незважаючи на те, що за даними Держприкордонслужби нардеп за закордонними паспортами кордон не перетинав, прокуратура вважає, що він міг перетнути кордон поза межами прикордонних пунктів.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post Справа Одарченка: скільки ще має втекти “слуг”-корупціонерів? appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією