fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

У Запоріжжі строковик ЗСУ працював на російську розвідку

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Запоріжжі 22-річного демобілізованого строковика, який працював агентом російської воєнної розвідки.
Як повідомляє СБУ, фігурант шпигував за українськими військовими, збираючи інформацію про їхні переміщення та військову техніку, щоб передати її російським спецслужбам. Окупанти залучили його до шпигунства через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій території Запорізької області та співпрацюють із російськими спецслужбами.
Завданням затриманого було зібрати дані про маршрути військових ЗСУ, місцезнаходження командних пунктів та укріплень на Запорізькому напрямку. Після звільнення з військової служби він почав співпрацювати з російським куратором, який працює у розвідцентрі РФ у Севастополі.
Фігуранта затримали під час спроби передати розвідувальні дані росіянам. СБУ вилучила мобільний телефон, який використовувався для зв’язку з російським куратором. Затриманого звинувачують у державній зраді в умовах воєнного стану, і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
The post У Запоріжжі строковик ЗСУ працював на російську розвідку appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією