fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Україна експортувала рекордний обсяг продукції у квітні

Україна експортувала рекордні 13 млн тонн продукції за квітень 2024 року. У грошовому еквіваленті експорт сягнув 3,3 мільярда доларів.
Про це йдеться в дописі пресслужби Мінекономіки України.
“Заходи з відновлення та нарощування експорту, які вживає Уряд України спільно з нашими міжнародними партнерами, дають чудовий результат. За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення Росії в Україну обсяг експорту – 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж в березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 року” – зауважила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.
Міністр відзначила, що на зростання показників експорту вплинуло, зокрема, відкриття альтернативного морського коридору влітку минулого року, який дозволяє Україні експортувати, зокрема, зерно та метал.
Як повідомлялося раніше, Голова парламентського комітету з податків і фінансів Данило Гетманцев повідомив, що зняття блокади пунктів пропуску на кордоні з Польщею додатково збільшило надходження митних платежів і зборів на 2,5 мільярда гривень за останній тиждень квітня.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Україна експортувала рекордний обсяг продукції у квітні appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією