fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Нульовий варіант: Сербія та Хорватія покидають Євро-2024

У групі C Євро-2024 путівки до 1/8 фіналу розігрували Данія з Сербією, та Англія зі Словенією. У цій групі перед третім туром лідирувала Англія (4 очка). Далі йшли Данія зі Словенією — в обох цих збірних були ідеально однакові показники — дві нічиї та два очка зі співвідношенням забитих та пропущених м’ячів – 2:2. Замикала квартет Сербія з одним очком. Причому перемога в цих матчах потрібна була лише сербам. Решту учасників влаштовувала й нічия. Власне нічию на табло обох стадіонів ми й побачили.Вірніше дві нульові нічиї.

Група C: Данія — Сербія – 0:0; Англія — Словенія – 0:0

Розписувати окремо обидва ці матчі не має жодного сенсу.  Вони були “нульовими” з самого початку й за своїм характером. Нулями вони закономірно й завершилися. Інтрига в цих зустрічах існувала б лише в тому разі, якби на Євро давали приз за найнудніший матч. Тоді ці дві гри були б найгострішими конкурентами.

Дивує хіба що Сербія, яка щасливо врятувалася в минулому турі, уникнувши поразки від словенців. Невже лише для того, щоб погодитися на нульову нічию, котра влаштовувала Данію? Адже саме данці зайняли друге місце з трьома очками.

Англійці теж відкатали “нулівку” зі словенцями.  Є підозра, що тренер англійців Гарет Саутгейт отримає від британської преси на горіхи за подібний прагматизм. Але факт лишається фактом. Англійці залишились на першому місці з п’ятьма очками. Словенці, набравши 3 очки, фінішували слідом за данцями й тепер очікують на показники інших третіх команд. Шанси на плей-офф у словенців доволі високі.

Серби залишилися зайвими на цьому святі життя під назвою Євро-2024. Разом із сербами додому поїдуть і хорвати. Напередодні вони не втримали перемогу в матчі з Італією й фінішували третіми з двома очками. Для виходу у плей-офф з такими показниками хорватам якраз і треба було очікувати, зокрема, перемоги Англії над Словенією з різницею +3, а також перемоги Данії над Сербією.
Ці команди могли перемогти, навіть не заради хорватів, а заради просто красивої гри. Могли, але не захотіли.

Поділитися цією публікацією