fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

МОК відреагував на вимогу Європарламенту відсторонити росіян та білорусів від Олімпіади-2024

МОК назвав резолюцію Європарламенту з вимогою відсторонити росіян та білорусів від міжнародних змагань такою, що суперечить місії Олімпійських ігор.

Про це йдеться у заяві Міжнародного олімпійського комітету.
Таким чином у МОК прокоментували резолюцію Європарламенту з вимогою відсторонити спортсменів з РФ та Білорусі від участі у міжнародних спортивних змаганнях навіть у нейтральному статусі.
“На жаль, Європейський парламент не бере до уваги серйозних побоювань, висловлених спецдоповідачами ООН з прав людини. Резолюція Європарламенту також явно суперечить автономії спортивних організацій, яка є невід’ємною частиною європейської спортивної моделі та фундаментальним принципом, який визнають інститути ЄС”, – заявили у МОК.
Там додали, що резолюція нібито суперечить самій місії Олімпійський ігор.

“Резолюція суперечить об’єднавчій миротворчій місії Олімпійських ігор та олімпійській хартії, неодноразово схваленій Європейським Союзом та його державами-членами”, – вважають у МОК.
Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну МОК заборонив спортсменам з Росії та Білорусі брати участь у міжнародних змаганнях. Проте, президент МОК Томас Бах у січні 2023 року виступив за їхню участь в Олімпіаді-2024 в Парижі під нейтральним прапором. Для цього росіян та білорусів допустили на Азійські ігри, де вони зможуть отримати олімпійські ліцензії.

Участь спортсменів з РФ та Білорусі в Олімпіаді-2024 не розглядається – МОК

Як відомо, група з 35 країн, включаючи США, Німеччину та Австралію, домовилися вимагати відсторонення російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпіаді 2024 року.
Крім того, мер Парижа Анн Ідальго заявила про своє небажання бачити представників Росії на Олімпійських іграх у Франції.
Тим часом в уряді Швеції підтримали регіональні спортивні організації у їхніх спробах вплинути на Міжнародний олімпійський комітет щодо участі Росії та Білорусі в Олімпіаді 2024 року.
Нагадаємо, у Національному олімпійському комітеті України підготували план заходів з недопущення російських і білоруських атлетів до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Крайній захід – бойкотування олімпіади.
Як повідомлялося раніше, Росію та Білорусь відсторонили від участі в 51-й Генеральній Асамблеї Європейських олімпійських комітетів.
До того ж, Латвія не братиме участі в Олімпійських іграх разом з країнами-агресорами Росією та Білоруссю, якщо на момент їх проведення агресія в Україні продовжуватиметься.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post МОК відреагував на вимогу Європарламенту відсторонити росіян та білорусів від Олімпіади-2024 appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією