fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Lamborghini реконструювала найперший суперкар Countach LP 500

Фото - lamborghini.com

Lamborghini наробила багато шуму, представивши сучасну інтерпретацію Countach на честь 50-річчя оригінальної моделі.

Після прем’єри з’явилася низка новин про те, в які кольори можна буде пофарбувати новинку, і як звучить її гібридна силова установка.

Хоча останнє не було секретом, адже техніка дісталася від Sian. Начебто, таємниць не залишилося і святкування пройшли, але днями італійці знову зацікавили нас дивним тизером.

У відео були показаний процес ручного виготовлення кузовних деталей, а також фінальна обробка — шліфування і покриття ґрунтом. Обриси і деякі елементи дизайну вказували на найперший Countach LP 500, який дебютував в Женеві в 1971 році. Але той прототип був знищений в краш-тестах через три роки після прем’єри. Нарешті, всі карти розкриті — новинка являє собою реконструкцію.

Фахівці з Санта-Агата-Болоньєзе побудували «той самий» LP 500. На роботу треба було понад 25 000 годин. Замовником виступив таємний колекціонер, причому проєкт він замовив ще у 2017 році.

В основу покладено шасі платформного типу, хоча в історичного Countach була трубчаста рама. Команда використовувала оригінальні запчастини (б / у), але якісь деталі довелося робити з нуля вручну.

Купе має шини Cinturato CN12 – точно такі як у женевського шоу-кара півстоліття тому. І створювали їх за архівними документами і фотографіями. Розмір гуми становить 245/60 R14 на передній осі й 265/60 R14 на задній. Базою для неї послужила лінійка Pirelli Collezione для класичних автомобілів.

https://www.youtube.com/watch?v=auqHQAD7tLg&ab_channel=Lamborghini
Відео – Офіційний youtube канал Lamborghini


Поділитися цією публікацією