fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Арахамія їздив до Відня на зустріч з Фірташем – журналіст

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія приїздив до Відня на зустріч з олігархом Дмитром Фірташем, який перебуває в австрійській столиці в очікуванні екстрадиції до США.
Про це йдеться в розслідуванні журналіста “Української правди” Михайла Ткача.
УП від джерел отримало відео, на якому 10 листопада у лобі-барі віденського готелю “Ritz-Carlton” Арахамія був помічений під час зустрічі з непублічним бізнесменом Веміром Давітяном.
Співрозмовники видання у бізнесових колах підтвердили, що Арахамія дві доби проживав у зазначеному готелі і мав там зустріч з Дмитром Фірташем.

Справа Фірташа: підсанкціний олігарх блокує повернення стратегічних енергокомпаній державі

У коментарі “Українській правді”Арахамія підтвердив свій візит до Відня та зустріч з Фірташем.
“Підтверджую свій візит до Відня 9 – 11 листопада, куди я прилітав, повертаючись із робочої поїздки до Ізраїлю”, – повідомив Арахамія.
За його словами, основною метою півторагодинної зустрічі з Фірташем та його менеджментом було обговорення “питання щодо перспектив відкриття зернового коридору для збереження портів Миколаївської області, в якій DF Group володіє портом Ніка-Терра, а також питання врегулювання юридичних спорів, пов’язаних з титановою галуззю”.
Як повідомлялося, у вересні народного депутата від фракції “Слуга народу” Андрія Холодова помітили в Австрії. В той час, як в Україні триває війна та, відповідно, діють обмеження, пов’язані з воєнним станом, “слуга” разом з сім’єю прогулювався Віднем. На інцидент зреагував політичний експерт Олексій Голобуцький, який закликав керівництво “Слуги народу” отримати від Холодова публічні пояснення його дій, інформацію про обставини виїзду за кордон і кількість пропущених днів на робочому місці в парламенті.
Нагадаємо, 18 червня 2021 року РНБО України запровадила повний пакет санкцій проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.
Як відомо, ще у 2019 році міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер погодив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів Америки.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Арахамія їздив до Відня на зустріч з Фірташем – журналіст appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією