fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Оккупанти обстріляли Бахмут, багато загиблих та поранених

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження через обстріл російськими військами Бахмута Донецької області, унаслідок якого загинуло семеро людей і шестеро зазнали поранень.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.
За даними слідства, 10 серпня армія рф обстріляла центральну частину міста Бахмут, внаслідок чого загинуло семеро мирних жителів, ще шестеро дістали мінно-вибухові травми та осколкові поранення. Пошкоджено магазини, приватні домівки та багатоповерхівки.
Нагадаємо, українські військові завдали удару по мосту через Дніпро в районі Каховської ГЕС у Херсонській області. Тепер він непридатний для використання.
Тим часом, як повідомляють західні ЗМІ, вибухи на військовому аеродромі “Саки” біля селища Новофедорівка в окупованому Криму влаштували українські спецпризначенці. Це може свідчити про початок нової фази війни.
Як відомо, у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи поблизу Новофедорівки. Там розташований військовий аеродром РФ, звідки зазвичай злітають літаки, що атакують ракетами південь України. За словами місцевих жителів, за пів години пролунало щонайменше 15 вибухів.
Водночас, як повідомляв “Прямий”, майже півроку війни в Україні принесли росії щонайменше одну велику “нагороду” – розширення контролю над деякими багатими на корисні копалини землями. Росія зараз контролює українські родовища вугілля, нафти, газу та металів на суму не менше ніж 12,4 трлн доларів.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post Оккупанти обстріляли Бахмут, багато загиблих та поранених appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією