fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Фракція “ЄС” у Київраді вимагає від уряду виділити громадам 300 мільйонів для системи національного спротиву

“Європейська Солідарність” у Київраді привертає увагу Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів до неприпустимості зниження рівня обороноздатності територіальних громад та закликає виділити 300 мільйонів гривень місцевим радам для створення системи національного спротиву.

“В умовах зростання зовнішньої загрози існує гостра потреба в ефективному формуванні рівня обороноздатності громад. Для повноцінної роботи системи територіальної оборони на місцевому рівні має бути належне технічне та матеріальне забезпечення. Ми закликаємо парламентарів консолідувати сили та збільшити фінансування на зміцнення обороноздатності держави. Необхідно зменшити соціальне напруження та надати додаткові гарантії для безпеки територіальної громади міста Києва”, – наголошує депутат фракції “Європейська Солідарність” у Київраді Вадим Сторожук.

У “ЄС” підкреслюють – наразі громадам бракує коштів на територіальну оборону та підготовку національного спротиву, оскільки велика частина місцевих бюджетів виділяється на компенсації різниці тарифів та боротьбу з пандемією.

Поділитися цією публікацією