fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Росія звикла до слів: Кулеба закликав посилити санкції проти Кремля

У зв’язку з нарощуванням російських військ на кордоні України і причетністю Москви до міграційної кризи на кордоні Євросоюзу Київ закликав західних партнерів посилити санкції проти Росії.
Про це повідомляє видання Polskie Radio.
Зазначається, що польська сторона в Брюсселі організувала зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, на якій очільник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба звернувся до них із закликом посилити санкції проти Росії.

Росія і Білорусь можуть втратити членство у міжнародних організаціях через ескалацію на кордонах ЄС

Він також розповів міжнародним партнерам про концентрацію військ РФ на кордоні України і наголосив, що ескалацію ситуації на кордоні України необхідно розглядати в комплексі з її діями в Європі, враховуючи штучно спровоковану міграційну кризу на кордоні з Польщею і Литвою, використання газу як зброї і кампанії з дезінформації.
З огляду на ситуацію і агресивну політику РФ Кулеба вказав на необхідність посилення санкцій проти Кремля.
“Я думаю, Росія звикла до слів і сподівається, що Європа не зможе перейти від слів до справи. В інтересах Європейського союзу показати, що Росія помиляється”, – підкреслив очільник МЗС України.
Нагадаємо, співробітники західних спецслужб мають у своєму розпорядженні дані, які свідчать про “високу ймовірність” нового російського вторгнення в Україну та дестабілізації ситуації біля кордону.
Зазначимо, що в той час українська влада продовжує заперечувати загрозу, пов’язану зі скупченням російських військ та техніки поблизу кордонів України, президент США Джо Байден терміново відправив до Москви на переговори директора ЦРУ Бернса.

Міграційна криза – це частина гібридної агресії Кремля – Порошенко

Проте начальник Генштабу Збройних сил України Сергій Шаптала вкотре заперечив концентрацію російських військ на кордоні України.
Між тим, мігранти на кордоні з Польщею вийшли до білоруського пункту пропуску “Брузгі”. Велика група, намагаючись прорватися на КПП, влаштувала тисняву і знесла частину паркану. Повідомляється, що польські служби готові до будь-якого сценарію.
Як відомо, нелегальні мігранти, які перебувають на білорусько-польському кордоні почали писати звернення до ЗМІ та міжнародних організацій на обличчях своїх дітей, намагаючись запевнити спільноту у тому, що вони знаходяться в жахливому становищі.
Як відомо, у НАТО відреагували на останні події, які відбуваються на польсько-білоруському кордоні.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Росія звикла до слів: Кулеба закликав посилити санкції проти Кремля appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією