fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Макрон змінив прапор Франції

За рішенням президента Еммануеля Макрона, державний прапор Франції буде змінено. Синій колір на прапорі стане “морським”.
Рішення про зміну кольору президент Франції ухвалив ще у липні 2020 року, пише тамтешнє видання Le Parisien. Проте тоді така ініціатива викликала дебати в кулуарах Єлисейського палацу.
Зазначається, що прапор, як і раніше, складатиметься з трьох кольорів – синього, білого і червоного. Проте саме синій колір змінити відтінок на морський, як це було на прапорі Франції 1793 року.
Про зміну відтінку не було оголошено офіційно громадськості, проте інформацію виданню підтвердили в Єлисейському палаці.
Автором ідеї про зміну кольору виступив операційний директор Єлисейського палацу Арно Жоленсу.
Нагадаємо, що французький державний прапор складається з трьох рівновеликих вертикальних смуг — синьої, білої та червоної. Прапор був розроблений живописцем Жак-Луї Давідом на прохання французького конституційного й законодавчого зібрання, яке засідало з 20 вересня 1792 по 26 жовтня 1795.
Раніше повідомлялося, що під час відвідування виставки в Ліоні у президента Франції Еммануеля Макрона невідомий кинув предметом, схожим на яйце. Перед цим молодий нападник крикнув: “Хай живе революція”.
Також читайте: Франція зберегла відкриті кордони для вакцинованих українців після рішення ЄС виключити Україну зі списку безпечних з епідеміологічного погляду країн.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Макрон змінив прапор Франції appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією