fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Якщо нелегали прорвуться в Україну, Білорусь буде змушена забрати їх назад – МВС

Якщо нелегальні мігранти з Білорусі проникнуть на територію України, вони будуть депортовані назад і білоруська сторона має їх прийняти оскільки між країнами досі діє угода про реадмісію.
Про це написав директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у Facebook.
“Це значить, що нелегальні мігранти, які потрапили на їхню чи нашу територію з їхнього чи нашого боку можуть і повинні бути видворені назад. І та сторона, з якої вони прийшли, зобов’язана буде їх прийняти”, – пояснив він.
Шевченко нагадав, що раніше перед запланованим у Мінську і Москві початком нинішньої міграційної кризи з Польщею і Литвою Білорусь вийшла з такої ж угоди з Євросоюзом шляхом голосування окремого закону у своєму парламенті.

“Це значить, що поки що принаймні зберігається юридична основа для недопущення на українському кордоні з РБ такої ж ситуації як у Польщі. Але готуватися треба все одно”

Артем Шевченко Очільник Департаменту комунікації МВС

Водночас Шевченко переконаний, – в Україні кордон і на півночі, і на сході потрібно терміново будувати, і виділяти на це ресурси, попри те, що Держприкордонслужба і МВС вже мають успішний досвід подібного стримування на кордоні з Білоруссю.

Ситуація загострюється: нелегали з Білорусі намагалися атакувати польських прикордонників

Він уточнив, що протяжність десяти найбільш небезпечних ділянок для масового перетину нелегалами з півночі становить 270 км із загалом 1 084 кілометрового кордону з Республікою Білорусь.
“Тільки щоб закрити ці 270 км бодай спіральними колючим дротом “Єгоза”, треба 189 мільйонів гривень. А все інженерне облаштування кордону з Білоруссю – 7 мільярдів гривень”, – повідомив Шевченко.
Нагадаємо, як повідомили у Держдепі США, міграційна криза на білорусько-польському кордоні, яка є наслідком дій режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, має на меті відвернути увагу від діяльності Російської Федерації на Сході України.

Міграційна криза – це частина гібридної агресії Кремля – Порошенко

Між тим, як повідомив очільник МВС Денис Монастирський, на державному кордоні України є десять ділянок через які нелегальні мігранти з Білорусі можуть спробувати потрапити на територію країни. Він також анонсував проведення навчань з територіальної оборони біля кордону з Білоруссю через загрозу напливу нелегалів.
Тим часом у зв’язку з кризовою ситуацією на польсько-білоруському кордоні, Україна додатково залучить до охорони кордону з Білоруссю 8,5 тисячі військовослужбовців Держприкордонслужби, Нацгвардії та поліції.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Якщо нелегали прорвуться в Україну, Білорусь буде змушена забрати їх назад – МВС appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією