fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Білоруські військові намагалися зруйнувати укріплення на кордні з Польщею 

Білоруські військовослужбовці, у ніч на 13 листопада, намагалися прорвати лінію укріплень на кордоні з Польщею, щоб допомогти мігрантам потрапити до Євросоюзу.
Про це повідомили у пресцентрі Прикордонної служби Польщі. Там наголосили, що мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ, який отримали від білоруських силовиків.

На тлі міграційної кризи: Британія направить групу військових до білорусько-польського кордону

У  відомстві оприлюднили відеозаписи, як в районі Черемхи білоруські солдати намагалися зруйнувати тимчасове прикордонне загородження.
“Вони зривали стовпи паркану і намагалися прорвати службовою машиною колючий дріт. Польські служби були засліплені лазерними променями і стробоскопами”, – резюмують прикордонники.
Зазначається, що поруч була група з близько 100 мігрантів, яка чекала можливості незаконного перетину кордону.
“Білоруси видали їм сльозогінний газ, який застосовувався щодо польських служб. Цій і подальшим спробам нелегально перетнути кордон ми запобігли”, – додали в польській прикордонній службі.

Nieopodal ok.100-os.grupa migrantów oczekiwała na możliwość nielegalnego przekroczenia granicy. Białorusini wyposażyli cudzoziemców w gaz łzawiący, który został użyty w kierunku polskich służb. Tej oraz kolejnym próbom nielegalnego przekroczenia gr. zapobiegliśmy pic.twitter.com/aUq2WLbv0T
— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 13, 2021

Як відомо, нелегальні мігранти, які перебувають на білорусько-польському кордоні почали писати звернення до ЗМІ та міжнародних організацій на обличчях своїх дітей, намагаючись запевнити спільноту у тому, що вони знаходяться в жахливому становищі.
Мін тим, внаслідок загострення ситуації на польсько-білоруському кордоні президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду за участі прем’єр-міністра й очільників силових органів
Так, 8 листопада, до кордону з Польщею вирушила величезна колона мігрантів з Білорусі. У Польщі вважають, що в такий спосіб самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається штурмувати кордон. Водночас білоруська сторона вкотре звинуватила Польщу в нібито витісненні нелегалів.

НАТО звинуватили Білорусь у використанні мігрантів для створення кризи на кордоні Євросоюзу

Після цього в Міністерстві оборони Польщі оголосили бойову готовність на кордоні з Білоруссю. Натепер там чергують понад 12 тисяч солдатів.
Зазначимо, що 12 листопада група нелегальних мігрантів на білорусько-польському кордоні прорвала загородження та змогла потрапити на територію Польщі. За попередніми оцінками кордон перейшли до 200 біженців з Білорусі.
Між тим, як повідомив очільник МВС Денис Монастирський, на державному кордоні України є десять ділянок через які нелегальні мігранти з Білорусі можуть спробувати потрапити на територію країни. Він також анонсував проведення навчань з територіальної оборони біля кордону з Білоруссю через загрозу напливу нелегалів.
Тим часом у зв’язку з кризовою ситуацією на польсько-білоруському кордоні, Україна додатково залучить до охорони кордону з Білоруссю 8,5 тисячі військовослужбовців Держприкордонслужби, Нацгвардії та поліції.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Білоруські військові намагалися зруйнувати укріплення на кордні з Польщею  appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією