fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

У Нідерландах запровадять тритижневий частковий локдаун

Через значне погіршення епідеміологічної ситуації в країні у Нідерландах оголосили про частковий локдаун, який триватиме щонайменше три тижні.
Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє видання ВВС.
Рютте пояснив, що уряд змушений посилити карантинні обмеження через рекордну кількість випадків інфікування та збільшення кількості пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

У Чехії посилили карантин: нові правила

Зазначимо, що Нідерланди стали першою країною Західної Європи, яка повернула обмеження для магазинів, спортивних змагань та сфери громадського харчування.
Передбачається, що обмеження почнуть діяти у суботу ввечері та передбачають, що неосновні магазини закриватимуться о 18:00, а супермаркети, кафе, ресторани та готелі – о 20:00. Закриття о 18:00 стосується казино та саун, а також перукарень та секс-працівників.
Водночас професійний та аматорський спорт продовжиться, але без глядачів.
Зазначається, що у період посиленого карантину вдома дозволяється приймати до чотирьох гостей віком від 13 років. Якнайбільше людей мають працювати з дому.
До того ж прем’єр-міністр нагадав, що кінотеатри та театри залишаться відкритими. Соціальне дистанціювання 1,5 м знову вводиться там, де не вимагаються COVID-перепустки.

ЄС офіційно виключив Україну із “зеленого” списку

Слід зауважити, що станом на п’ятницю, 12 листопада, у Нідерландах зафіксували  16 287 нових випадків коронавірусу. Водночас показники імунізації в Нідерландах відносно високі: 82,4% людей віком від 12 років отримали дві дози вакцини, що становить 73% від загальної чисельності населення.
Нагадаємо, що 1 жовтня у Бельгії скасували обов’язковий масковий режим закладах харчування і крамницях.
До того ж туристи з країн “червоного списку” зможуть потрапити до Великої Британії за спрощеною схемою. Уряд країни ухвалив відповідне рішення.
Раніше Британія зняла обмеження, введені з метою боротьби з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. З опівночі понеділка, 19 липня, в країні не діють, серед іншого, правило триматися на відстані від інших людей в закритих приміщеннях і рекомендація працювати з дому.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post У Нідерландах запровадять тритижневий частковий локдаун appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією