fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Монобільшість усе більше залежить від голосів депутатських груп – КВУ

Монобільшість у парламенті стає усе більш залежною від голосів депутатських груп “Довіра” та “За майбутнє”. Так, за період з 1 вересня по 10 листопада лише 20 із 137 законопроєктів “Слуги народу” змогли ухвалити самостійно.
Про це повідомляє громадська організація “Комітет виборців України”.
“Станом на сьогодні основним союзником “Слуги народу” в Раді є депутати групи “Довіра”, однак й депутати групи “За майбутнє” також часто надають підтримку монобільшості”, – зазначається на сторінці КВУ у Facebook.
Отже, за період із 1 вересня по 10 листопада Верховною Радою було ухвалено 137 законодавчих актів. В середньому за них голосували 217 депутатів “Слуги Народу”. При цьому, як відзначили у КВУ, депутати монобільшості самостійно забезпечили 226 голосів лише за 20 голосувань зі 137.

Монобільшість служить лише Зеленському: Лерос про падіння рейтингів “Слуги народу”

“Головним союзником фракції “Слуга Народу” по підтримці законопроєктів є депутатська група “Довіра”. В середньому “за” голосували 15 депутатів групи із загалом 20. За оцінкою КВУ це найвищий рівень підтримки рішень Ради, який демонструє група “Довіра” з моменту свого створення в грудні 2019 року”, – пояснили у комітеті.
Щодо депутатської групи “За майбутнє”, “слуги” значно рідше знаходять тут підтримку і голоси – в середньому голосують “за” 48% депутатів, однак майже в усіх критичних для влади питаннях депутати групи голосують в унісон із монобільшістю.
“Зокрема, це проявилося під час голосування в другому читанні за так званий “закон про олігархів” (18 із 22 депутатів групи “за”), у голосуванні за кадрові питання (призначення міністра з питань окупованих територій – 14 “за”, міністра економіки – 13 “за”, міністра стратегічних галузей – 14 “за”, міністра оборони – 16 “за”)”, – зазначають у КВУ.

Варто зазначити, співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко заявила, що монобільшість президента України Володимира Зеленського у парламенті йде шляхом Путіна і Лукашенка.
Також читайте: за два роки роботи Верховної Ради IX скликання було схвалено менше законів, аніж прийняли народні депутати попереднього, VIII скликання ВРУ.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Монобільшість усе більше залежить від голосів депутатських груп – КВУ appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією