fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Політикою Зеленського опікується Коломойський — Порошенко

П’ятий президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відреагував на відео чинного президента Володимира Зеленського, опубліковане 10 листопада у Facebook. Так, “відосики” певним чином регресували, адже тепер українці їх не сприймають.
Про це йдеться в сюжеті “Прямого”.
“Ви знаєте, відбулася дуже значна еволюція відосиків. Відосики, які були 2,5 роки тому, українці пов’язували з надією. Відосики, які з’являються тепер, не викликають нічого іншого, окрім розчарування. Якщо відосиками борються з загрозами національної безпеки, якщо відосиками борються з тисячами загиблих від ковіду (замість того, щоб дати лікарням кисень, а лікарям — гроші) — люди це точно не сприймають”, — зазначив Порошенко.
Для боротьби з олігархами є все, окрім бажання: екснардеп розкритикував “антиолігархічний” закон Зеленського

За його словами, у віковічній дилемі про первинність політиків і олігархів, позиція політика Зеленського точно вторинна стосовно олігарха Коломойського.
“У вчорашньому відосику я побачив, що пан Зеленський обурився філософським питанням, яке турбує людство вже понад 2 тисячі років: що первинне — яйце чи курка? Хто кого — запитує пан Зеленський — породив. Політики породили олігархів чи олігархи породили політиків. Я хочу заспокоїти Володимира Олександровича. Володимире Олександровичу, гранично ясно, що політику Зеленського зачав, породив і опікується нею олігарх Коломойський”, — переконаний п’ятий президент.
Нагадаємо, що 5 листопада президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою “антиолігархічний” закон. 
Зазначимо, що 3 листопада “Слуги народу” з олігархічними групами надали право РНБО визначати хто олігарх, а хто ні. Отже, саме РНБО ухвалюватиме рішення щодо визнання чи невизнання особи олігархом.
Нагадаємо, Офіс генпрокурора відмовився порушувати справу проти Стефанчука за процедуру ухвалення закону про “олігархів”.
На думку колишнього спікера Верховної Ради Дмитро Разумкова, у президентському законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів, оскільки, гіпотетично, олігархи можуть бути в складі РНБО, яке й визначатиме людину олігархом.
Як зазначають експерти, так званий “антиолігархічний” закон від президента України Володимира Зеленського – це закон про цензуру ЗМІ та знищення незалежних телеканалів – завдяки якому чинний глава держави намагається залишитись на другий термін.
Як відомо, раніше за основу було прийнято законопроєкт №5599 “Про запобігання загроз національній безпеці, пов’язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”, за який проголосували 275 народних депутатів на позачерговому засіданні 1 липня.
2 вересня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Дмитра Разумкова з офіційним листом, де зазначила невідповідності до Конституції України законопроєкту № 5599 і запропонувала направити його до Європейської комісії “За демократію через право”.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Політикою Зеленського опікується Коломойський — Порошенко appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією