fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Тимошенко привітала українців з днем мови та письма

Фото - ba.org.ua

День української писемності та мови – cвято, важливість якого важко переоцінити! Бо мова – це одна з основних багатств людини, навіть якщо ми не даємо собі про це звіту. Мова – це ми!

Так зі святом привітала українців Тимошенко » на своїй сторінці Facebook.

«Між тих цінностей, якими володіє нація, є такі, що даються їй легко й невимушено… А є такі, за які доводиться боротися, воювати, а часом і вмирати… Для українців мова – серед таких цінностей…» – написала Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, про те як український народ довгі роки, незважаючи на заборони, боровся за право розмовляти солов’їною, а письменники мали змогу писати свої твори лише у концтаборах і в’язницях.

«Ми знаємо вартість слова, ми знаємо ціну мові. Бо для нас це дорівнює тій високій ціні, яку сплачено за волю, свободу і незалежність. Давайте про це пам’ятати», – попросила лідер «Батьківщини».

Значущою подією, за її словами, є результати нещодавнього соціологічного опитування, відповідно до якого 78 відсотків українців вважають українську мову рідною.

«Ми вже говоримо власною мовою, дивимося кінофільми, слухаємо українські пісні. Українською мовою говорить молодь в містах і селах… І це чудово! Бо мова – це основна цінність людини, навіть якщо ми не даємо собі про це звіту. Мова – це ми! Зі святом Української мови!» – привітала Юлія Тимошенко.

Поділитися цією публікацією