fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Екологічні злочини Росії в окупованому Криму розслідують в Україні

Фото - gk-press.if.ua

Як повідомляє видання “Вагомо”, порушення у сфері охорони навколишнього середовища на території тимчасово окупованого Кримського півострова стали предметом розслідування прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

В провадженні органу досудового розслідування опинились 20 епізодів порушення законодавства.

Про це заявив начальник управління нагляду за дотриманням законів прокуратури АР Крим та міста Севастополя Сергій Турчин.

“Зокрема, на сьогодні у провадженні слідчих, як поліції, так і СБУ, перебувають 20 епізодів злочинних дій у сфері охорони навколишнього середовища, за якими здійснюється досудове розслідування”, – зазначив він.

Злочинні дії кваліфікуються за статтями від 236 (порушення правил екологічної безпеки) до 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Відпрацьовуються факти за ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря) та інших статей КК. 

“Наразі слідство має лише одну проблему в ході розслідування та отримання доказів скоєння злочинів – відсутність доступу до місця події”, – зазначив він.

Важливу роль в документуванні та отриманні інформації займає спільна робота з Державним космічним агентством, технічні можливості якого дозволяють відстежити зокрема видобуток корисних копалин у Балаклавському рудоуправлінні відкритим способом.

Також якісному розслідуванню сприяє створення міжвідомчої робочої групи.

“За допомогою експертів ми намагаємося визначити збитки, заподіяні внаслідок злочинних діянь”

сказав Турчин.

Джерело: “Вагомо

Поділитися цією публікацією