fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Мистецький арсенал представив новий музикальний реліз

Фото - artarsenal.in.ua

Це – експериментальна композиція літературного угрупуванняМистецького арсеналу в межах перспективи про український футуризм «Футуромарення».

«Альбом «Фокстроти» складається з 10 треків та анімації, які відтепер у вільному доступі на Youtube-каналі Мистецького арсеналу. Тут використано тексти та фонограми записів Миколи Бажана, Михайля Семенка, Гео Шкурупія, Павла Тичини, Олекси Влизька, Філіппо Томмазо Марінетті, Володимира Сосюри, Раїси Троянкер, Наталі Ужвій, Леоніда Первомайського, Сергія Жадана та інших», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, назва альбому «Фокстроти» відсилає нас до однойменного вірша поета-футуриста Миколи Бажана.

У композиціях альбому «Фокстроти» використано, зокрема, записи голосів українських поетів, які також можна почути в програмі «Поезія на Радіо Культура» – партнера проєкту. А також звуки друкарських машинок та інших предметів, що належали мешканцям Будинку «Слово», із фондів Харківського літературного музею.

Музично-літературний проєкт «Фокстроти» здійснений у межах виставкового проєкту Мистецького арсеналу «Футуромарення», який представляє український футуризм як мультидисциплінарне мистецьке явище.

Поділитися цією публікацією