fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Польща розіслала понад 30 тисяч SMS із закликом до нелегалів повернутися у Білорусь

Фото - suspilne.media

Влада Польщі розіслала у прикордонних районах понад 30 тисяч SMS-повідомлень на іноземні номери, звертаючись до нелегальних мігрантів, які хочуть потрапити до Європейського Союзу з території Білорусі. У повідомленнях влада попереджає про погіршення погодних умов, що може нести ризики для життя людей.

Як повідомляє Deutsche Welle, Польща закликає мігрантів, які зараз перебувають на польсько-білоруському кордоні, повернутися до Білорусі.

Зазначається, що МВС Польщі розіслало на іноземні номери близько 31 тисячу повідомлень із текстом: “Польський кордон — під надійною охороною. Влада Білорусі казала вам неправду. Повертайтеся до Мінська”.

Також у SMS є посилання на сайт, де п’ятьма мовами нелегалів попереджають про кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону і погіршення погодних умов, що “може становити небезпеку для життя і здоров’я”.

“Будь-яка спроба сховатися і спати просто неба може закінчитися трагічно”, — повідомили у міністерстві. На сьогодні на кордоні померло вже шестеро мігрантів.

Додається, що Польща розмістила тисячі військових у прикордонних районах, встановила огорожу з колючого дроту та оголосила надзвичайний стан.

Поділитися цією публікацією