fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Заміна членів: Безугла вирішила радикально змінити орієнтацію в Раді

Народна депутатка України Мар’яна Безугла подала заяву голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки.
Про це вона написала у Facebook.
“Відповідно до частини третьої статті 84 Регламенту Верховної Ради України, прошу увільнити мене від виконання обов’язків заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки та обрати членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва”, – сказано в заяві.
Вона також іронічно додали, що співголові “Європейської Солідарності” Ірині Геращенко “варто приготуватись”.
Безугла також, ймовірно у глузливому ключі, сказала “не сумуйте, я недалеко” Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському.
Варто додати, що напередодні Голова фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія, також вніс такий самий проєкт постанови.
“Обрати Безуглу Мар’яну Володимирівну – народного депутата України, позафракційна, членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, відкликавши її з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки”, – сказано в документі.
Раніше, 2 вересня, співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко заявила, що відкликання Марʼяни Безуглої з Комітету нацбезпеки наразі є дуже важливим питанням.
Слід зазначити, що 15 липня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання народної обраниці Мар’яни Безуглої з голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю.
Нагадаємо, народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла з листопада 2023 року почала системно атакувати керівництво Збройних сил України, вимагаючи звільнити тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а згодом і його наступника на посаді – Олександра Сирського та інших українських генералів, яких вона звинувачує у непрофесійності.
6 липня Безугла звинуватила керівництво Повітряних сил ЗСУ у втраті двох ЗРК Patriot, а також у недбалості та у корупції. Втім командувач ПС Микола Олещук спростував слова депутатки, повідомивши, росіяни вдарили по макетах Patriot.
Раніше, громадський активіст, політик та журналіст Віталій Гайдукевич в етері “Прямого” розповів, що народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла своїми заявами і нападками руйнує довіру до військових, а також імідж Верховної Ради України, що може свідчити про цілеспрямовану інформаційну кампанію.
На думку політтехнолога Олексія Голобуцького, чинна влада розпочала інформаційну кампанію з дискредитації українських військових. Причому намагаються нав’язати суспільству негативне ставлення до військових, аби потім конкурентами на виборах не стала політична сила, яку представлятимуть або сформують ветерани війни.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Заміна членів: Безугла вирішила радикально змінити орієнтацію в Раді appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією