fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

“Куди це все веде”: Курська операція викликала питання в еліт РФ щодо сенсу війни – очільники ЦРУ та МІ6

Наступ українських військ у Курській області порушив наратив війни російського диктатора Володимира Путіна та викликав запитання серед російської еліти щодо сенсу війни.
Про це на заході Financial Times Weekend у Лондоні 7 вересня заявили директор ЦРУ Вільям Бернс і керівник британської розвідки MI6 Річард Мур.
Бернс сказав, що Курська операція є “значним тактичним досягненням”, яке підвищило моральний дух українців і виявило слабкі сторони Росії. Наступ українських сил порушив питання серед представників еліти РФ про те, “куди все це веде”.
Мур сказав, що наступ у Курській області був “типово сміливим і зухвалим кроком українців”, щоб “спробувати змінити гру”. Але він попередив, що ще надто рано говорити про те, як довго сили Києва зможуть контролювати захоплену у РФ територію.
Стосовно Росії обидва представники розвідок сказали, що немає жодних ознак того, що контроль Путіна над владою ослаб.
Але, як наголосив Мур, було б неправильно плутати “міцну хватку” зі “стабільною хваткою”, особливо тому, що вторгнення у Курську область “принесло війну додому простим росіянам”.
До слова, щодо того, як довго Україна планує утримувати території на Курщині, то, за словами президента Володимира Зеленського, це залежить зокрема й від західних партнерів, але це “не триватиме вічність”.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post “Куди це все веде”: Курська операція викликала питання в еліт РФ щодо сенсу війни – очільники ЦРУ та МІ6 appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією