fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

В Україні можуть створити новий суд: деталі

Україна продовжує активну співпрацю з Міжнародним валютним фондом і виконує всі взяті на себе зобов’язання.
Про це повідомляє сайт президента України. Заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра провела зустріч із представниками місії МВФ, на якій обговорили ключові реформи для п’ятого перегляду програми фінансування EFF.
Основна увага зустрічі була зосереджена на створенні Вищого спеціалізованого суду для розгляду публічно-правових спорів проти державних органів та продовженні мандата Громадської ради міжнародних експертів для завершення конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду.
Також обговорювалося посилення незалежності та ефективності Рахункової палати для контролю за використанням бюджетних коштів. Обидві сторони домовилися продовжувати діалог для успішної реалізації реформ.
Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує поставити перед Україною нові умови для продовження фінансової допомоги, включно з девальвацією валюти, зниження облікової ставки та підвищення податків. Це вимоги, які мають обговорити під час зустрічі представників МВФ з українськими посадовцями в Києві цього тижня.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post В Україні можуть створити новий суд: деталі appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією