fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Telegram становить загрозу національній безпеці України – Буданов

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов назвав Telegram загрозою національній безпеці України.

Про це він заявив в інтерв’ю “Радіо Хартія”.

Він зазначив, що дослідження підтверджують, що Telegram став головним джерелом інформації для українського суспільства, що викликає занепокоєння.
Буданов підкреслив, що хоча технічно закрити Telegram в Україні складно, це все ж можливо. Однак він не підтримує його повне закриття, виступаючи за те, щоб Telegram-канали діяли на умовах офіційної реєстрації, якщо вони публікують новини. Також він зауважив, що Twitter (тепер X) не представляє такої загрози для українців, як Telegram.
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський напередодні заявив, що затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції не впливає на роботу месенджера в Україні. Окрім того, заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк висловив переконання, що політика України щодо Telegram і його засновника не зміниться.

Арешт Дурова – це кінець Telegram як “дикої соцмережі”

Натомість народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар в етері “Прямого” заявила, що українська влада має або припинити роботу Telegram на території України, або принаймні почати регулювати цей месенджер.
“Питання національної безпеки є ключовим, саме в інтересах національної безпеки відбуваються певні обмеження того, що називається принципом свободи слова, і це нам говорить Європейська конвенція з прав людини. Що у зв’язку з Telegram є найцікавішими моментами? Мені здається, що арешт Павла Дурова і все, що відбувалося після нього, є більш ніж промовисте”, – сказала Сюмар, додавши, що на проблему Telegram вже давно звернули увагу, але її не дуже хочуть помічати в Україні.
Як відомо, ввечері 24 серпня у паризькому аеропорту затримали Павла Дурова – засновника і генерального директора месенджера Telegram. Правоохоронці інкримінують йому співучасть у низці злочинів, серед яких торгівля наркотиками, злочини проти дітей, шахрайство, тероризм, відмивання грошей, отримання крадених речей і поширення кримінального контенту з дітьми.
Згодом американський мільярдер і винахідник Ілон Маск закликав звільнити засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова, якого затримали у Франції. Маск також запустив на платформі X (колишній Twitter) хештег #FreePavel (звільніть Павла).
Тим часом, за даними Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України, засновник і генеральний директор месенджера Telegram Павло Дуров, ймовірно, прагнув зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним у Баку кілька днів тому.
При цьому у ЦПД вважають, що арешт Дурова можна порівняти зі зламом Енігми британцями під час Другої світової війни. Telegram – це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post Telegram становить загрозу національній безпеці України – Буданов appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією