fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

На окупованій частині Херсонщини вода не придатна навіть для господарських потреб – ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що ситуація із водозабезпеченням на тимчасово окупованих територіях України вже давно вийшла з під контролю окупантів.
Про це йдеться на сайті ЦНС.
“Їх злочинна діяльність проявляється не тільки в руйнуванні українських міст та вбивствах мирного населення, а й неприпустимому відношенні до екології”, – сказано в статті.
Зазначається, що на тимчасово окупованій Херсонщині окупанти визнають, що стан місцевих водойм є критично небезпечним. Тут воду не можна використовувати ні для побутових потреб, сільськогосподарських, ні для купання.
“Лабораторні аналізи якості води у водоймах Нижніх Сірогоз, Першопокровки, Верхніх Сірогоз і Новоолександрівки показали незадовільні результати, які становлять загрозу для здоров’я громадян”, – додали у ЦНС.
Варто нагадати, що на тимчасово окупованих територіях Донецької області місцеві мешканці вже понад добу не отримують питну воду. Місцеві почали перекривати вулиці міста й вимагають від окупаційної влади пояснень.
Раніше, 5 липня, всі мікрорайони тимчасово окупованого Бердянська залишилися без води та світла, а також поступово зникає інтернет і мобільний зв’язок.
Як повідомлялося, окупаційна влада на окупованих територіях створила практично парникові умови для злочинців та рецидивістів з усієї Росії.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post На окупованій частині Херсонщини вода не придатна навіть для господарських потреб – ЦНС appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією