fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Чехія запустить другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України: до нього долучаться п’ять компаній

Чехія готується запустити другу ініціативу з постачання боєприпасів для України. Робоча назва цього проєкту – “Ініціатива-2025”. 
Про це повідомляє Radio Prague International із посиланням на слова міністра оборони Чехії Яни Чернохової виданню Deník N.
“Це природне продовження вже наявного механізму. Крім того, чим раніше донори виділять кошти, тим швидше наші компанії підпишуть довгострокові контракти”, – сказала Чернохова.

Чехія передасть Україні чергову партію боєприпасів: що відомо

Наразі чеське агентство міждержавного співробітництва при Міноборони збирає інформацію від збройових компаній щодо того, що вони зможуть у наступному році поставити в Україну.
Чехія знову виступить посередником між донорами – європейськими країнами та п’ятьма збройовими компаніями, які вже постачали боєприпаси в рамках першої чеської ініціативи. Компанії продовжать постачання у наступному році, йдеться у матеріалі.
За інформацією Deník N, у другому проєкті візьмуть участь п’ять компаній: Czechoslovak Group, STV Group, Omnipol, Colt CZ Group SE та збройова компанія DSS.
Нагадаємо, в червні в Україну прибула перша партія боєприпасів, які були закуплені в межах чеської ініціативи.
Як повідомлялося, від початку широкомасштабного військового вторгнення з боку РФ Чехія надала Україні оборонної допомоги на загальну суму 6,75 млрд чеських крон (близько 270 млн євро).
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Чехія запустить другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України: до нього долучаться п’ять компаній appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією