fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Орбан запропонував Україні “припинення вогню”: з’явилась реакція Офісу президента та Держдепу США

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що Україна відхилила пропозицію прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про припинення вогню. Також у Держдепі США відреагували на сумнівні заяви угорського посадовця.
Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.
“Ми готуємось до другого Саміту миру. І ми говоримо про те, що в процесі підготовки до цього саміту Україна буде вибудовувати поступовий ланцюжок дій. … Україна вибудує проєкт свого мирного плану з усіма державами, які до цього готові. І Угорщина також до цього готова”, – сказав Жовква.
За його словами, “якщо країна-агресор буде готова дослухатись до цього плану”, вона зможе взяти участь у другому саміті – тільки в тому разі, якщо припинить говорити мовою ультиматумів.
Варто додати, що заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, коментуючи останні заяви Орбана, заявив, що Штати разом з НАТО дотримуються позиції, що будь-яка країна має докласти всіх зусиль, аби забезпечити повне виведення російських військ з усієї території України.
“Ми та НАТО чітко заявили, що тут насправді є лише одне рішення: Російська Федерація просто має вийти з території України”, – сказав представник Держдепу.
Посадовець наголосив, що Росія є агресором, який посягає на територіальну цілісність і суверенітет України та нехтує Статутом ООН.
“Я залишу право відповідним країнам говорити про свою політику, але ми чітко заявили партнерам і союзникам по всьому світу, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід Росії з України”, – додав Пател.

Візит Орбана: навіщо прем’єр Угорщини приїхав в Україну

До слова, “Прямий” детально розповідав про зустріч прем’єра Угорщини Віктор Орбан з президентом Володимиром Зеленським.
Як повідомлялося, 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва для переговорів з президентом Володимиром Зеленським.
Нагадаємо, з 1 липня Угорщина почала своє піврічне головування в Раді Європейського Союзу, попри те, що депутати Європарламенту раніше зібрали 20 тисяч підписів проти цього.
Раніше Угорщина підтримала 14-й пакет санкцій ЄС проти Росії, який включає заборону на постачання російського зрідженого природного газу. В обмін на це Угорщина отримала гарантії, що санкції не вплинуть на будівництво атомної електростанції “Пакш-2”.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Орбан запропонував Україні “припинення вогню”: з’явилась реакція Офісу президента та Держдепу США appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією