fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

США готують пакет військової допомоги Україні на суму 2,3 мільярда доларів: що до нього увійде

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Штати незабаром оголосять про надання Україні додаткової військової допомоги на суму 2,3 мільярда доларів, яка включатиме протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для систем ППО Patriot та інших систем протиповітряної оборони.
Про це повідомляє AP.
Зазначається, заява щодо додаткової допомоги була зроблена під час глави Пентагону з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Пентагоні.
“Сполучені Штати найближчим часом оголосить про нову безпекову допомогу Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів. Цей пакет… надасть більше засобів протиповітряної оборони, протитанкової зброї та інших критично важливих боєприпасів, отриманих із запасів США” – , зазначив він.
Варто наголосити, що ця заява стала рішучою відповіддю на прохання Києва про допомогу в боротьбі з російськими військами.
У виданні нагдали, що Росія скинула понад 800 потужних керованих бомб на територію України лише за останній тиждень. Після чого Зеленський закликав західних лідерів послабити обмеження на використання західної зброї для ураження військових цілей на території Росії. Зокрема, він сказав, що Україна потребує “необхідних засобів для знищення носіїв цих бомб, зокрема бойових літаків, де б вони не знаходилися”.
Раніше, державний секретар США Ентоні Блінкен анонсував, що напередодні липневого саміту НАТО у Вашингтоні Україна почує нові оголошення щодо протиповітряної оборони.
До слова, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що США та вісім країн Євросоюзу нададуть Україні три системи протиповітряної оборони Patriot і ракети до них.
Нагадаємо, Сполучені Штати можуть постачити Україні до восьми батарей для ЗРК Patriot, які зараз містяться в Ізраїлі.
Як повідомлялося, Іспанія передала Україні партію військової допомоги, до якої увійшли снаряди, танки Leopard, ракети Patriot та багато іншого.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post США готують пакет військової допомоги Україні на суму 2,3 мільярда доларів: що до нього увійде appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією