fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Мирний план Зеленського: влада готує замороження війни – військовий аналітик

Анонсований президентом України Володимиром Зеленським план завершення війни ймовірно передбачає заморожування військового конфлікту по лінії фронту. Однак це хибний шлях, що веде до повної втрати окупованих українських територій.
Таку думку в етері “Прямого” висловив військовий аналітик Олексій Гетьман.
“Є три варіанти завершення війни. Ну, взагалі, два, два з половиною. Це – перемога або поразка і замороження конфлікту. Йдеться про замороження конфлікту. Бо якщо цивілізований світ не хоче, щоб Росія припинила існування в такому вигляді, в якому вона є, бо вони вважають, що це буде гірший сценарій, бо РФ розпадеться на 20-30 країн, і у кожної буде невеличка ядерна зброя, і це буде небезпека, і куди дівати 140 мільйонів, і так далі”, – зазначив він.
Однак, на переконання аналітика, така логіка є хибною. “Це помилкова, мені здається, логіка. Така логіка була вже під час Другої світової війни, при інших конфліктах. І вона не приводила ні до чого доброго… Перемогти Росію ми не хочемо, програти нам Захід теж не дасть, щоб Росія нас перемогла. Тоді залишається єдиний варіант – це заморожений конфлікт по лінії фронту”, – вважає Гетьман.

Нічого, окрім права героїчно померти? Чому суспільство більше не готове сліпо вірити Зеленському

Він наголошує, що заморожений конфлікт – це перший крок до втрати окупованих територій, адже там зростатиме кількість росіян, а українська культура викорінюватиметься.
“Тобто через певний час, поки він буде заморожений, там буде збільшуватись кількість російських громадян. Про українську культуру, про українські традиції… Там буде вже російська нація. І скільки він буде заморожений? Як Нагірний Карабах, 30 років? Чи скільки? Чи рік-два, чи три роки? За цей час там вже не залишиться нічого українського… Там будуть етнічні росіяни, які приїхали, там будуть жити. Тобто заморожений конфлікт – це просто перший крок для втрати цих територій”, – резюмував Гетьман.
Напередодні Володимир Зеленський заявив, що Україна готує “зрозумілий і детальний” план закінчення війни, який буде готовий до кінця поточного року. Найближчим часом Україна представить своє детальне бачення щодо енергетики, продовольчої безпеки та обмінів.
Нагадаємо, у західних ЗМІ з’явилася інформація, що два ключові радники Трампа нібито представили йому план припинення війни в Україні у разі його перемоги на президентських виборах у США. План передбачає, що Україна отримає військову допомогу лише, якщо почне мирні переговори з Росією та піде на територіальні поступки.
Як повідомлялося, у разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США, Україну чекатиме “катастрофічний сценарій” виходу з війни, адже він, імовірно, поставить Києву ультиматум, який не відповідатиме українським інтересам. Таку думку висловив голова правління Центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко.
Водночас влада не проводить системної роботи у США та НАТО задля посилення підтримки України, тому очікувати серйозних зрушень на саміті Альянсу не варто. Окрім того, Банкова проігнорувала ініціативи західних союзників щодо іноземних військ в Україні.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Мирний план Зеленського: влада готує замороження війни – військовий аналітик appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією