fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Коли Чехія передасть Україні другу партію артилерійських боєприпасів: у ЗМІ назвали дату

Уряд Чехії передасть Україні другу партію артилерійських боєприпасів в рамках так званої “чеської ініціативи” вже в липні, а до кінця року Києву надійде близько півмільйона снарядів.
Про це повідомляє Euractiv.
“Перша поставка боєприпасів з нашої ініціативи прибула в Україну деякий час тому. Ми робимо те, що необхідно. Наступні поставки заплановані на липень, а до кінця року Україна має отримати близько півмільйона боєприпасів”, – сказано в повідомленні.
Зазначається, що уряд Чехії не розголошує походження боєприпасів.
Разом з цим, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова в одному з останніх інтерв’ю висловила свої сподівання стосовно того, що боєприпаси матимуть помітний ефект на полі бою.
“Ми зробимо все для цього. Але боєприпаси будуть в руках українців, і в кінцевому підсумку це буде залежати від їхньої тактики та військової стратегії”, – сказала вона.
Нагадаємо, що 25 червня в Україну прибула перша партія боєприпасів, які були закуплені в межах чеської ініціативи.
Раніше міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що боєприпаси, які були закуплені у межах чеської ініціативи, вже прибувають в Україну – цього року Київ зможе безперервно отримувати їхню “значну кількість”.
На початку червня міністерка оборони Чехії Яна Чернохова розповіла, що продовжують надходити повідомлення від країн, які висловили намір взяти участь в ініціативі щодо закупівлі боєприпасів для України.
Як повідомлялося, до кінця 2024 року європейські союзники планують передати Україні 500 000 артилерійських снарядів, закуплених у межах чеської ініціативи.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Коли Чехія передасть Україні другу партію артилерійських боєприпасів: у ЗМІ назвали дату appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією