fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Лідія Лазарева: звітувати про створення бомбосховищ за кошти наших партнерів – це не вихід

Лідія Лазарева, голова тимчасово контрольної комісії Київської обласної ради з питань належного утримання бомбосховищ, звернула увагу на важливість комплексного підходу до питання захисту населення в Київській області.

Нещодавно завдяки підтримці Литви та Тайваню в одному з дитячих садків на Київщині було облаштовано сучасне укриття. Вартість проєкту становила €500 000. Старий підвал вдалося перетворити на комфортне та безпечне антирадіаційне сховище, що вміщує 90 осіб, забезпечуючи безпеку дітей та персоналу садочка.

Про це досягнення написали всі, хто міг: Верховна Рада України, Міністерство освіти і науки України, Київська ОДА. Однак Лідія Лазарева підкреслює, що цього недостатньо для забезпечення належного рівня захисту населення в області.

«Звітувати про досягнення за кошти наших партнерів – це не вихід. Хочеться, щоб подібні проекти були реалізовані не лише Литвою і Тайванем. Питання захисту населення в Київській області залишається актуальним і вимагає комплексного підходу з боку держави та місцевих органів влади для ефективного вирішення», – зазначає Лазарева.

На жаль, жодна громада в області досі не має повного плану захисту населення, як того вимагає законодавство. Лазарева наголошує на необхідності більш активного залучення державних та місцевих органів влади до вирішення цієї проблеми.

«Мені б хотілося бачити більше організацій, які пишаються своїми проектами, реалізованими в рамках заходів громади. Це надзвичайно важливо для створення безпечних умов для нашого населення», – додає Лазарева.

Лідія Лазарева закликає до більш відкритої та голосної дискусії щодо існуючих проблем. Вона вважає, що тільки спільними зусиллями можна досягти реальних змін у забезпеченні безпеки дітей та їх батьків на національному рівні.

«Ми повинні говорити все голосніше про існуючі проблеми, щоб захист дітей та їх батьків вирішувався на національному рівні. Нам необхідно не лише підтримувати проекти наших партнерів, але й розробляти власні програми та забезпечувати їх фінансування», – підсумувала Лідія Лазарева.

Поділитися цією публікацією