fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

У Білому домі не бачать бажання Китаю працювати над “справедливим миром” в Україні

U.S. Secretary of State Antony Blinken speaks with U.S. tourists as he walks in a waterfront area called The Bund, in Shanghai, China April 25, 2024. Mark Schiefelbein/Pool via REUTERS

США не бачать, щоб Китай мав намір прийняти українську формулу миру і працювати над справедливим завершенням російсько-української війни.

Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі, передає Голос Америки.
Кірбі запитали, чи візьме Китай участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії, і як до цього ставляться США.

Він відповів, що Сполучені Штати вітали б участь Китаю, проте не впевнені, що він є країною, яка бажає працювати над справедливим миром.

“Якщо Китай є країною, яка бажає допомогти працювати над справедливим миром і готова повністю поважати цілі й завдання президента Зеленського та його прерогативи, тоді, мій Боже, ми підтримаємо це… Водночас було б неправильно, якби я сказав, що ми дійсно бачили, як Китай рухається в цьому напрямку – ми такого не бачили”, – заявив Кірбі.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна докладає усіх зусиль для залучення Китаю до участі у глобальному Саміті миру.

Як повідомлялося, перший Глобальний саміт миру відбудеться 15−16 червня у швейцарському курортному містечку Бюргеншток, що поблизу міста Люцерн.

При цьому в МЗС Швейцарії заявили, що країна-агресор Росія не запрошена на перше засідання в рамках Глобального саміту миру, але повинна долучитися пізніше, оскільки без неї мирний процес є “немислимим”.

Поділитися цією публікацією