fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Росіяни залучають молодь Білорусі до збірки БПЛА для потреб армії окупантів – ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що у білоруському державному технічному університеті розпочався Міжнародний молодіжний форум з розробки БПЛА, який курують росіяни.
Про це йдеться на сайті ЦНС.
“Так, на форумі були помічені представники терористичної організації ПВК “Вагнер”. Задачею форуму є “максимально залучити молодих білорусів до розробки й виробництва БПЛА для ЗС РФ”, – сказано в повідомленні.
Зазначається, що кураторами форуму є держсекретар “союзної держави” Дмитро Мезенцев й посол ПФ Борис Гризлов.
“Також до Мінська приїхала представницька делегація від Казанського технічного дослідницького університету, яка займається розробленням бойових БПЛА у РФ. Саме до університету у Казані очікують постачання наукових кадрів для роботи на російський ОПК”, – додали у ЦНС.

Росіяни примушують студентів на окупованих територіях робити окопні свічки – ЦНС

Як повідомляв “Прямий”, росіяни на тимчасово окупованих територіях запустили черговий фейковий державний орган. Цього разу – для контролю за “освітою”. Так, окупанти з літа планують завезти на ТОТ гастролерів з РФ, які організовуватимуть осередки федеральної служби по нагляду у галузі освіти. Ця структура по факту буде контролювати школи на ТОТ.
Раніше у ЦНС повідомляли, що російські окупанти під виглядом переробного заводу організовують новий сміттєвий полігон “Луганськ” поблизу Родакового на кордоні Лутугинського і Слов’яносербського.
Окрім того, росіяни на окупованих територіях збираються саджати за ґрати українців, які відмовляються служити в армії РФ.  Йдеться про позбавлення російського громадянства тих “іноземців”, які відмовляються виконувати присягу, котру складали при отриманні нового паспорта. Звичайно, мова про українців на тимчасово окупованих територіях.
Також у Центрі національного спротиву повідомляли, що російські військові з ПВК “Вагнер” розпочали масштабне вербування українців на тимчасово окупованих територіях для бойових дій в Африці. Окрім того, на тимчасово окупованих територіях російські загарбники завершують підготовку до “призову” українських підлітків.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Росіяни залучають молодь Білорусі до збірки БПЛА для потреб армії окупантів – ЦНС appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією