fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

До Києва прибула делегація Конгресу США з представниками Республіканської та Демократичної партій

У понеділок, 22 квітня, до Києва прибула делегація Конгресу, яка складається з представників Республіканської та Демократичної партій. Візит відбувся на тлі ухваленням Конгресом законопроєкту про допомогу Україні.
Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні у Х.
У відомстві заявили, що раді вітати двопартійну делегацію Конгресу — конгресменів Тома Кіна, Білла Кітінга, Мадлен Дін та Натаніеля Морана.
“Ваш візит — ще одне нагадування про те, що наша підтримка України непохитна”, — йдеться у повідомленні.
Увечері 20 квітня нижня палата Конгресу США — Палата представників — після кількох місяців дискусій проголосувала за законопроєкт, що передбачає понад $60 мільярдів підтримки для України. Цей проєкт пройшов Сенат 13 лютого і передбачав допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню сукупним розміром $95 мільярдів, з них на допомогу Україні – $61,4 млрд.
В ухваленому Палатою представників документі загальна сума допомоги Україні знижена до $60,032 млрд. Ще однією відмінністю є згадка про зобов’язання президента США Джо Байдена передати Києву тактичні ракетні системи великої дальності (ATACMS).
Очікується, що 23 квітня цей законопроєкт розгляне Сенат США, після чого його має підписати президент Джо Байден.
21 квітня голова комітету з розвідки в Сенаті Марк Ворнер розповів, що США можуть надіслати новий пакет допомоги Україні до кінця тижня. До цього увійдуть ракети ATACMS.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post До Києва прибула делегація Конгресу США з представниками Республіканської та Демократичної партій appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією