fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Військ РФ зупинили активний наступ на Авдіївському напрямку: у ЗСУ повідомили про ситуацію поблизу міста

Війська РФ зупинили активний наступ поблизу Авдіївки, який вони розпочали після відходу ЗСУ з міста на нові оборонні позиції. Водночас росіяни планують вийти на оперативний простір у напрямку Покровська.
Про це, як повідомляє “Главком”, в етері одного з телеканалів розповів майор, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади (ОМПБр) ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.
За його словами, активне просування російських військ після окупації ними міста Авдіївка Донецької області на цьому напрямку зупинено. Війська РФ завдають ударів у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське, сподіваючись прорвати тут фронт і вийти на оперативний простір у напрямку Покровська.
“Просування їх на сьогодні зупинилося. Активне просування. Вони після окупації Авдіївки з таким “ентузіазмом”, думали, що вони далі підуть…. На сьогодні у нас напрямки їхніх основних ударів – це Бердичі, Тоненьке, Першотравневе, Невельське. Ось це лінія фронту така, яка у них сьогодні є в завданнях – що варто туди зайти, закріпиться, захопити і далі вийти на оперативний простір у напрямку того ж таки Покровська”, – розповів військовий.

Водночас, за словами Цехоцького, ЗСУ просто не дають їм шансів втілити окупаційні плани. “І як би їх багато не було, їх вбивають щодня, щоночі… Будь-яка техніка, яка з’являється на полі бою (попри те, що у нас на всю звучить про “снарядний голод”) – ми її знищуємо. Скажу більше, по перехопленнях, які ми чуємо ось уже кілька днів – позаду штурмових груп, що наступають, стоять загороджувальні загони”, – зауважив Цехоцький.

Поділитися цією публікацією