fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

В Україні зросла підтримка вступу до Євросоюзу – опитування

В Україні переважна більшість громадян висловлюють підтримку вступу країни до Європейського Союзу. Протягом останнього року відсоток підтримки зросла.
Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром Разумкова.
Зазначено, що 84% опитаних висловили підтримку вступу України до ЄС (у грудні 2022 року цей показник склав 79%). Ті, хто не підтримують вступ, становлять 7% опитаних (у грудні 2022 року ця кількість становила 8%).
За результатами опитування, підтримку приєднання України до Євросоюзу виявили 91% жителів західного регіону, 86% центрального, 78% східного та 74,5% південного.
Також було відзначено, що молодші респонденти виражають частішу підтримку вступу до ЄС — відсоток підтримки зростає з 80% у найстаршій (60 і більше років) групі до 89% серед тих, кому менше ніж 30 років. Серед осіб, які спілкуються вдома переважно українською мовою, підтримку вступу виявили 87%, а серед тих, хто спілкується російською — 77%.
Щодо перспектив, 23% опитаних вважають, що Україна зможе вступити до Європейського Союзу протягом 1-3 років, 27% — протягом 3-5 років, 15% — протягом 5-10 років, 5% — протягом 10-20 років. 6% вважають, що Україна не зможе приєднатися до ЄС.
Раніше в Україні знизилась частка тих, хто вважає, що справи розвиваються в правильному напрямі.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post В Україні зросла підтримка вступу до Євросоюзу – опитування appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією