fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Стало відомо, де і коли відбудеться похорон Олексія Навального

Похорон російського політика Олексія Навального відбудеться у п’ятницю, 1 березня, у Москві.
Про це повідомила прессекретар політика Кіра Ярмиш у соцмережі Х.

Смерть Навального: на дискусіях про “іншу Росію” можна ставити крапку

За її словами, відспівування Навального відбудеться в церкві ікони Божої Матері Утоли моя печали в Мар’їно 1 березня о 14.00. Ярмиш закликала “приходити заздалегідь”.
Похорон пройде на Борисівському цвинтарі в Москві.
Соратники Навального повідомляли, що не можуть знайти приміщення для прощання із політиком. За словами Кіри Ярмиш, соратники Навального обдзвонили більшість приватних та державних ритуальних агенцій, комерційних майданчиків та похоронних залів.

Думки вголос про смерть Навального. Погляд з США

“Десь кажуть, що приміщення зайняте. Десь відмовляються при згадці прізвища Навальний. В одному місці нам прямо сказали, що ритуальним агентствам заборонили працювати з нами”, — заявляла вона.
24 лютого матері померлого у в’язниці російського політика Олексія Навального Людмилі віддали тіло сина.
Напередодні прессекретар Навального Кіра Ярмиш писала, що Слідчий комітет РФ поставив ультиматум матері — або вона погоджується на таємні похорони сина, або його поховають на території колонії. Вона наголошувала, що мати відмовилася вести переговори зі Слідчим комітетом, бо там “не мають повноважень вирішувати, як і де їй ховати сина”.
Як відомо, 16 лютого у Росії офіційно повідомили про смерть російського політика Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецькому автономному округу РФ. Коментуючи смерть Навального, президент Володимир Зеленський зазначив, що цей російський політик, очевидно, був убитий Путіним, як й інші тисячі закатованих. На переконання глави держави, Путін має все програти, втратити, і відповісти за скоєне.
Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер природною смертю – через тромб, як і повідомляли у російських ЗМІ.
До слова, 45-й Президент США Дональд Трамп прокоментував смерть російського політика Олексія Навального у в’язниці лише через три доби після того, як про це стало відомо. Він не став нікого засуджувати чи висловлювати співчуття, натомість притягнув до смерті Навального власні юридичні проблеми. Ба більше, висловлюючись про цю подію, він назвав США “нацією невдахою”.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Стало відомо, де і коли відбудеться похорон Олексія Навального appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією