fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Марія Іонова: справжня антикорупційна політика в першу чергу потрібна самій Україні, а не нашим партнерам

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Марія Іонова пояснила, чому Україна має бути зацікавлена в боротьбі з корупцією. Вона прокоментувала заяву представника Держдепу США, що українська влада має робити більше для боротьби з корупцією.
“Ми всі маємо усвідомити, що справжня антикорупційна політика, ті дії та реформи, в першу чергу, потрібні Україні – нашому суспільству, нашим державним органам”, – заявила народна депутатка в ефірі “Прямого”.

У Держдепі США висловили думку, що українська влада має робити більше для боротьби з корупцією

“Тому, що це про спроможність кожної державної інституції робити всі ті необхідні речі, які важливі для забезпечення фронту. Для того, щоб економіка працювала і для того, щоб наші партнери не втрачали довіру та продовжували допомагати”, – пояснила Іонова.
“Те, що відбувається – це, на жаль, реальність нашої влади. Дуже прикро, що про це вже на такому рівні говорить американський істеблішмент”, – закцентувала нардепка.
Вона переконана, що такі заяви від високопосадовців США особливо тривожні, коли тривають політичні дебати в США, оскільки Україна потребує лідерства від адміністрації Байдена та двопалатної підтримки американського парламенту.

Зрив закордонного відрядження Порошенка — результат упередженості президента Зеленського і його офісу

“В час, коли у нас парламентська дипломатія дуже одноосібна, і тільки з дозволу Офісу Президента та чи інша людина може їздити у відрядження – ці сигнали точно не на користь державним інтересам України. Ми навпаки зараз, всі державні інституції – від Президента до громадянського суспільства, включаючи законодавчий та виконавчий органи влади – маємо точно працювати для того, щоб ця підтримка була збільшена, і в нас є аргументи для цього”, – додала Іонова.
“Я закликаю, нарешті, переходити до дорослої політики”, – резюмувала народна депутатка.
Як відомо, 14 лютого, влада зірвала участь Петра Порошенка у Мюнхенській конференції з безпеки, а також зустрічі з політиками у Польщі та Ізраїлі. Попри отримані офіційні запрошення для Порошенка голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не підписав відрядження. Причиною нібито стало звернення керівника ГУР Кирила Буданова щодо «ймовірної небезпеки» для Петра Порошенка під час перебування у Європі.
Нагадаємо, у травні 2022 року українська влада вже двічі встигла заблокувати поїздку Петра Порошенка за кордон у складі у делегації в Парламентській асамблеї НАТО у Вільнюсі. Згодом лідера української опозиції не випускали на переговори до США, Польщі, Угорщина та інших країн світу. Всупереч українському законодавству фактично невиїзними стали й народні депутати від “Європейської Солідарності”, яким таким чином представники влади заважають виконувати свої прямі обов’язки  й представляти Україну за кордоном на переговорах з нашими західними союзниками.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Марія Іонова: справжня антикорупційна політика в першу чергу потрібна самій Україні, а не нашим партнерам appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією