fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Введення західних військ в Україну: з’явилась реакція Білого дому

Сполучені Штати Америки не відправлятимуть своїх солдатів для участі в бойових діях на території України.
Про це повідомила представник Ради національної безпеки США Едрієнн Вотсон, повідомляє Le Monde.

Союзні війська в Україні: бути чи не бути?

“Президент Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати не будуть посилати війська воювати на Україну”, – заявила вона.
Вотсон додала, що Байден вважає, що перемога вимагає військової допомоги, яка наразі заблокована Конгресом.
Нагадаємо, на зустрічі щодо підтримки України, яку 26 лютого скликав президент Франції Емманюель Макрон, він анонсував коаліцію далекобійної зброї для України та не виключив, що НАТО може відрядити військових в Україну. Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь підтримав Макрона заявивши, що “нічого не можна виключати”, коли йдеться про відправку західних військ в Україну. Він додав, що “нічого не можна виключати у війні”, яка ведеться “в самому серці Європи”, в тому числі введення сухопутних військ, як це запропонував Макрон напередодні.
Раніше прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни Північноатлантичного альянсу розглядають можливість відрядити свої війська на територію України в межах двосторонніх угод.

Обговорення справді було, але сухопутних військ країн НАТО в Україні не буде – Шольц

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не має планів посилати своїх військових до України. Він зазначив, що союзники по НАТО і так надають Україні безпрецедентну допомогу, починаючи з 2014 року.

Поділитися цією публікацією