fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Байден скликав лідерів Конгресу США щодо допомоги Україні

Сьогодні, 27 лютого, президент США Джо Байден зустрінеться з лідерами Конгресу у вівторок, щоб обговорити питання допомоги Україні та голосування щодо фінансування роботи американського уряду.
Про це повідомляє The Washington Post.
За даними видання, Байден запросив для обговорення спікера Палати представників Майка Джонсона, лідера демократів в Палаті Хакіма Джефріса, лідера демократів в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканців Мітча Макконела.
Вони мають обговорити терміновість ухвалення пакета допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню. Окрім цього вони мають обговорити законодавство, яке забезпечить роботу федерального уряду до кінця вересня.

Заблокована допомога Україні від США: як має діяти влада, щоб змінити позицію республіканців

Варто нагадати, що 1 березня у США закінчується фінансування для департаментів транспорту, ЖКГ та містобудування, сільського господарства та у справах ветеранів, а вже 8 березня для Пентагону, Міністерства внутрішньої безпеки та Держдепу.
Нагадаємо, 16 лютого Палата представників США вирішила піти на перерву до 28 лютого, не ухваливши законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. 8 лютого Верхня палата Конгресу США змогла зібрати необхідну кількість голосів для того, щоб перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі 95 мільярдів доларів.
Як повідомлялось раніше, президент США Джо Байден не підпише законопроєкт Палати представників, який передбачає окрему допомогу Ізраїлю без України. Раніше спікер Палати Майк Джонсон оголосив про висунення законопроєкту про надання допомоги Ізраїлю після того, як Сенат досяг попередньої імміграційної угоди, за якою він має намір проголосувати цього тижня.
Перед цим Джонсон заявив, що не поставить на голосування представлений у Сенаті законопроєкт про безпеку кордонів на суму 118 мільярдів доларів, який також передбачає надання допомоги Україні та Ізраїлю.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Байден скликав лідерів Конгресу США щодо допомоги Україні appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією