fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Спецоперація РФ “Майдан-3” досягне кульмінації у березні-травні – Комітету з питань розвідки при Президенті України

Російська спецоперація “Майдан-3” досягне своєї кульмінації у березні-травні 2024 року.
Про це йдеться у заяві Комітету з питань розвідки при Президентові України, яку поширила пресслужба СБУ.
Як повідомляється, основні напрями та цілі ворога – зрив української мобілізації, поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу, створення та розповсюдження фейків про “втому від України” серед наших партнерів і союзників у світі. Глобальна міжнародна мета росіян – зменшити підтримку нашої країни з боку проукраїнської коаліції у світі.
“Мета росіян всередині України – деморалізувати українців, посіяти паніку серед населення, вбити клин між військовослужбовцями та цивільними, розсварити всіх з усіма, зокрема представників політичного керівництва країни, громадянського суспільства”, – зазначають у Комітеті.
Там додали, що методика кампанії – традиційна для російських спецслужб: поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити нас з нашими союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі “теорії змови”.
“Це відбувається на фоні публічних заяв рф про створення нових типів надзброї, яка, на думку росіян, мала б забезпечити технічну перевагу рф над Заходом на найближче десятиріччя. Звідси випливає, що спротив цілям рф в Україні є небезпечним для світу, а тому рф буде підштовхувати інші країни до прямого діалогу щодо України без нашої участі”, – вважають у Комітеті.

Страх перед Майданом. Чому Зеленський боїться ветеранів, які хочуть в політику?

Також росіяни через власних агентів впливу в Україні та по всьому світу робитимуть ставку на організацію різноманітних протестних акцій, свідомо дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.
За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати й тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військової поразки на сході, в цьому і є ключова ідея їх операції.
Крім того, у комітеті нагадали, що у листопаді минулого року в межах спецоперації «Майдан – 3», на поширення антиукраїнських настроїв лише на платформі Telegram росія витратила майже 250 мільйонів доларів, а загальний бюджет операції становив астрономічні 1,5 мільярда доларів. Це – найдорожча «акція» російських спецслужб в історії.
“З огляду на вищевказані обставини звертаємося до українського суспільства, до наших міжнародних партнерів та союзників із закликом посилити спільний опір та всеосяжні безпекові заходи насамперед в інформаційному просторі задля ефективної протидії глобальним загрозам та викликам нової світової гібридної війни. Війни, яку проти всього цивілізованого світу сьогодні веде російська федерація та її злочинні союзники. Нашому суспільству потрібна єдність”, – підсумували у Комітету з питань розвідки при Президентові України.
Нагадаємо, ще у листопаді 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія проводить проти України масштабну інформаційну операцію під назвою “Майдан-3” для дестабілізації ситуації в країні.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Спецоперація РФ “Майдан-3” досягне кульмінації у березні-травні – Комітету з питань розвідки при Президенті України appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією